2024. április 23., kedd
ASZTALITENISZ

Három csapatot indít a Zenta

A múlt hét óta egy fiatalos lendületű csapat alkotja a Zenta Asztaliteniszklub vezetőségét, élén az elnökkel, Herédi Krisztiánnal, az egyesület korábbi játékosával. Az új elnök két okból vállalta el az ország egyik legsikeresebb asztaliteniszklubjának a vezetését.

Herédi Krisztián: A felnőtt sportolókat ösztöndíjjal lehetne Zentán tartani

Herédi Krisztián: A felnőtt sportolókat ösztöndíjjal lehetne Zentán tartani

„A klubtól nagyon sok tapasztalatot és élményt kaptam a sportkarrierem során, attól függetlenül, hogy nem voltam élvonalbeli játékos, de a társaság, valamint a sport szeretetére és fontosságára való nevelés olyan alapot adott, amelyet később az élet valamennyi területén fel tudtam használni” – mondta Herédi, aki a másik oknak azt jelölte meg, hogy olyan emberek alkotta csapat állt fel, akikre lehet támaszkodni.

„Az új elnökségbe ismét aktív játékosok, valamint olyan emberek kerültek, akik szívügyüknek tekintik az asztaliteniszt. Én úgy éreztem, a klubtól annyi mindent kaptam, hogy ezt a felkérést kötelességem elfogadni, s ezt a klubtagoknak is mondtam, ha szükség van egy fiatalos lendületre, akkor rám számíthatnak.”

A Zenta az őszre kezdődő idényben három csapatot, egy férfit és két nőit indít a ligaküzdelmekben. Miután Suzana Mendergiš az újvidéki Panonijába, Ivana Milovanović pedig a Csókába igazolt, egyik pillanatban nem volt meg a Szuperligában való induláshoz elegendő számú és tudású játékos, a vezetőség azonban azonnal a tettek mezejére lépett.

„Amikor ez kiderült, akkor már tudtuk, hogy Tóth Éva és Gyurcsik Alíz, akik befejezték az egyetemi tanulmányaikat, visszatérnek majd szülővárosukba. Mindjárt tettünk is lépéseket, hogy leigazoljuk őket, ez sikerült is, így ők, valamint Veréb Xénia és Mirković Brigitta alkotják majd az első számú női csapatot. A kislányok is elindulnak a Vajdasági Ligában, a férficsapatunk pedig Fehér Rolanddal és Sóti Mihállyal erősödik” – nyilatkozta Herédi, aki köszönetet mondott az eddigi támogatóknak, az előző elnökségnek a munkájáért, valamint az önkormányzatnak, amely a tőle telhető módon igyekszik a sportklubok támogatásán javítani, s egyre több pénzt különít el a sportra.

„Az önkormányzat támogatásán kívül európai uniós forrásokra is pályáztunk a szegedi klubbal közösen, s bízunk benne, hogy csakúgy mint az előző két programunk, ezt is támogatásban részesül. Reményeink szerint a zentai sportklubok kategorizálása is változik, és azok a klubok, amelyek az elmúlt években a felnőtt- és korosztályos válogatottak gerincét adták, kiemelt státusban lesznek. Mivel a zentai sportstratégiában szerepel a felnőtt sportolók Zentán tartása, nagyon jó lenne, ha ők is kaphatnának ösztöndíjat, ugyanis ez lenne az egyik alapfeltétele annak, hogy a kiforrott játékosok ne igazoljanak el másik városba” – mondta a klub új elnöke, akinek a célja, hogy az egyesület a jövőben is mindenkit – a rekreációs játékosoktól kezdve azokig, akiknek csak egy ötletük van, hogyan lehetne még jobbá és tartalmasabbá tenni a klubéletet – tárt karokkal fogadjon.

A klub tavaly indította el a Pöttömsport néven futó akcióját, amellyel a gyerekeket próbálták meg közelebb hozni az asztalitenisz világához. Herédi szerint az akció már az első évben sikeres volt, ezért szeretnék folytatni és továbbfejleszteni. A klubban nem kezelik titokként, hogy Mellik Zoltán korábbi szövetségi kapitány, aki tíz bajnoki címet gyűjtött be, a nyugdíj felé kacsingat.

„Melliket természetesen beválasztottuk az elnökségbe, mert az ő évtizedes tapasztalata és tudása aranyat ér. Bízunk benne, hogy még egy pár évig főedzőként is erősít bennünket, de a hosszú távú terveink között szerepel az ő nyugdíjba vonulása utáni edzőkérdés megoldása is.”