2024. március 28., csütörtök

Ni vere više nemaju

U sredu uveče su sazvani deoničari Agrokombinata u Starom Žedniku, da bi ih upoznali sa sudbinom njihovih deonica. Od prisutnih većina je rekla da ih nije niko lično pozvao, već su u selu bile izlepljene plakate i tako su se informisali o sastanku.

Foto: Gergely Arpad

Foto: Gergely Arpad

Na sastanku se pojavilo oko šezdesetoro ljudi. Izabrani predstavnici deoničara Agrokombinata Jovan Bošnjak i Grgo Čović se nisu pojavili na sastanku, jedino je došao Laza Savić. Pre sastanka predsednik Solidarnosti izjavio je:

-Bez obzira što se ostali predstavnici nisu pojavili, ja prihvatam da informišem deoničare o sadašnjem stanju, naime pozvan je i Dragan Vignjević, koji je zadužen za stečaj. Datum pregovora je 27. jun u Agrokombinatu, a razlog sakupljanja je da se mali deoničari odluče da li i dalje stoje iza dosadašnjih zahteva.

Dragan Vignjević je sumirao stanje.

Od kako je Agrokombinat prodat Matijeviću, registrovali su stečajnu masu, od dela novca su izmirili dugove kombinata. Dva zahteva malih deoničara smo predali sudu: jedan se odnosi na preispitivanje kupoprodajnog ugovora sa Matijevićem, kao i predaju dela imovine bez nadoknade preko Šandora Šomođija, koji je prethodno bio zadužen za stečajni postupak. Drugi zahtev se odnosi na dvadestosam stanova, koji su predati bez naplate. Tražićemo poništenje tih ugovora, da se vrate ti stanovi i da se njihova vrednost obračuna u masi za stečaj. Na računu Agrokombinata momentalno ima 3.200.000 dinara, od toga treba isplatiti pet miliona dinara kreditorima- rekao je Vignjević.

Laza Savić je, na iznenađenje deoničara, rekao da su ga prošle godine, Jovan Bošnjak i Grgo Čović zamolili da i on potpiše ukidanje udruženja, što je i učinio.

Do kraja sastanka su izabrali Ede Fabiana i Ivana Šalmu da učestvuju 27. juna na sudu, jer sud je Lazu Savića imenovao za svedoka.

Ljudi su razočarani napuštali salu, jer imaju osećaj da ih samo vuku za nos, da niko ništa ne čini u njihovu korist. Sledeći sastanak će najverovatnije biti održan u Subotici.

Nyitókép: Foto: Gergely Arpad