2024. április 20., szombat

Véget ért a mongol kaland

Egy oldtimer fityó rendőrautó felvezetésével csütörtökön este begördült autójával Óbecse főterére Ninoslav Trajković és Đorđe Ilčešin.

A két fiatal egy 27 éves Yugo személygépkocsival vágott neki a 20 ezer kilométeres útnak (Fotó: Fehér Rózsa)

A két fiatal egy 27 éves Yugo személygépkocsival vágott neki a 20 ezer kilométeres útnak (Fotó: Fehér Rózsa)

A két 23 éves barát egy 27 éves Yugo személygépkocsival vágott neki két hónappal ezelőtt annak a 20 ezer kilométeres útnak, amelynek során elsősorban a Mongóliában élő népek nomád életformáját szerették volna megismerni, megörökíteni és megosztani itthoni követőikkel. A több mint 60 nap alatt Kelet-Európa és Ázsia több mint tíz országát országát szelték át.
Barátjaik, családtagjaik és kalandjaiknak a követői rezes bandával és pezsgővel üdvözölték a megszakállasodott és lefogyott egyetemistákat, akiket egy borbély rögtön meg is nyírt.
A fiúk elmondták: óriási kalandban volt részük, és bár voltak pillanatok, amikor hajszálon múlott, hogy feladják a küzdelmet, máris újabb, izgalmasnak ígérkező terveken törik a fejüket, de ezekről egyelőre nem kívántak részleteket elárulni.
A fiúkat a kalandvágy mellett a segítő szándék is vezérelte: az út során összegyűjtött pénzből az óbecsei menhelyet fogják támogatni. A pénzt a napokban adják át a menhelynek.