2024. március 29., péntek
LABDARÚGÁS – U21-ES EB

Csodát remélve lép pályára Szerbia

Nem csak saját teljesítményén múlik a ma 20.45-kor pályára lépő szerb válogatott sorsa a lengyelországi U21-es Európa-bajnokságon. Nenad Lalatović szövetségi kapitány gárdája az első két mérkőzésen Portugália és Macedónia ellen mindössze egyetlen pontot hozott össze. Lalatović szerint elsősorban azért, mert csapatát elkerülte a szerencse, illetve balszerencséjük volt. A torna szigorú rendezési szabályai szerint a három négyfős csoport győztese és a legjobb csoportmásodik nemzet jut egyenes ágon az elődöntőbe.

Az egypontos szerbeknek ahhoz, hogy négy közé kerüljenek, ma le kell gyűrniük a százszázalékos, két meccsen nyolc gólt vágó spanyolokat, valamint bízniuk kell a sereghajtó Macedónia Portugália elleni győzelmében. Ha mindkét feltétel teljesül Szerbia továbbjutása szempontjából a B csoportban – amire nincs túl nagy esély –, Uroš Đurđevićéknek akkor is szükségük lesz arra, hogy az A és a C kvartett másodikja gyengébb mérleggel rendelkezzen náluk.

Lalatović mester ráadásul legalább négy hiányzó játékossal várja a fiatal Fúria elleni összecsapást. A Liverpool középpályása, Marko Grujić Macedónia ellen begyűjtötte második sárgáját, Radovan Pankov pedig a mérkőzés zavaros utolsó perceiben a pályán kívül kapott piros lapot. A Slovan Bratislava csatára, Aleksandar Čavrić lábfejsérülése miatt kényszerül pihenni, a Bordeaux-jobbhátvéd Milan Gajić pedig bokasérülést szedett össze a macedónok ellen. Az ugyancsak Bordeaux-ban játszó Vukašin Jovanović játéka kérdéses, a középhátvéd a combjában érzett fájdalomra panaszkodott a második csoportmeccs után. A szerb orvosi stáb azonnal ellátta a sérülést, de még nem tudni, bevethető lesz-e a védelem alapembere.

U21-es Európa-bajnokság, C csoport: Németország–Dánia 3:0, Csehország–Olaszország 3:1. A csoport állása: 1. Németország 6, 2. Csehország 3 (3:3), 3. Olaszország 3 (3:3), 4. Dánia 0. Az utolsó fordulóban: Németország–Olaszország, Csehország–Dánia.