2024. április 20., szombat
KAJAK-KENU

Öt szám, öt elődöntő

Belgrádban kezdetét vette az ifjúsági és U23-as gyorsasági kajak-kenu Európa-bajnokság, a magyarkanizsai és zentai versenyzők jól szerepeltek az első nap. A sort Sziveri Rita nyitotta, a selejtező során hatodik helyen ért célba saját futamában (K1, 1000 m), így ma a döntőért evez.

Subotić Marko teljesítette az előzetest elvárást, 3:40 körüli idővel K1 1000 méteren hatodikként zárta a futamát az U23-asok mezőnyében, így ma ő is elődöntőzik. „Elfáradtam, de jónak éreztem a futamot. Igyekeztem annyit kiadni magamból, ami a továbbjutáshoz szükséges. Az elődöntő kemény lesz, ott ennél is többre lesz szükség. Nem versenyeztem még ezzel a mezőnnyel, eddig pozitív tapasztalat a számomra” – mondta Marko a selejtezőt követően.

Az ifi lányok K2 1000 méterén az Olivera Mihajlović/Barta Éva duó ötödik helye szintén elődöntőt ért, csakúgy mint az 500 méteren elért negyedik hely.

Az ifi lányokhoz hasonlóan ötödikként zárta a selejtező futamot a Fenyvesi Abigél/Nađa Golubov kajak kettős az U23-asok közt 1000 méteren, így még nekik is esélyük van a döntőbe kerülésre.

Az elődöntőket ma délelőtt rendezik.