2024. április 23., kedd
LABDARÚGÁS – U21-ES EB

Minimális esély a továbbjutásra

Nenad Lalatović szövetségi kapitány szerint nem volt szerencséje a szerb csapatnak az U21-es Európa-bajnokság Macedónia elleni, 2:2-re végződő csoportmérkőzésén. Hosszú és kidolgozott akció után Gaćinović szerezte meg a szerb vezetést az első félidő derekán, a domináns játék azonban nem hozott további szerb gólt. A szünet után aztán a macedónok rendezték soraikat, és feljavultak a szerbek szintjére. Ennek a 64. percben lett meg az eredménye, amikor Bardhi értékesített egy szerb kezezés miatt megítélt büntetőt. A macedónok Gjorgjev megpattanó lövésével a vezetést is meg tudták szerezni a 83. percben, a végeredmény pedig a rendes játékidő utolsó percében Uroš Đurđević fejesével alakult ki. A hosszabbításban a szerbek Andrija Živković révén megszerezhették volna a győzelmet, de a középpályás fejese a kapufára vágódott.

Ha egy kicsivel több szerencsénk lett volna az első félidőben, már akkor eldőlt volna a találkozó. Mindkét mérkőzésen számos helyzetet hagytunk ki, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, megkaptuk értük a büntetésünket” – magyarázta az edző, akinek tanítványai az utolsó csoportkör előtt nagyon nehéz helyzetbe kerültek.

A „fiatal sasok” mindössze egy pontot szereztek eddig a B jelű kvartettben, utolsó mérkőzésükön pedig a Macedónia után Portugáliát is magabiztosan verő Spanyolország ellen lépnek pályára. A szerbek esetleges elődöntőbe jutásához hatalmas szerencsére lesz szükségük, a tornán ugyanis csak a három csoport győztese és a legjobb csoportmásodik jut a legjobb négy közé. A B csoportban a maximális spanyolok mögött Portugália áll három ponttal, vagyis ha Lalatović fiai le is gyűrik a csoportelsőket, a második helyhez szükségük lesz egy macedón sikerre Portugália ellen. Mindezek után a másodikak közül is a legjobbnak kellene lenniük.

U21-es Európa-bajnokság, B csoport: Szerbia–Macedónia 2:2, Spanyolország–Portugália 3:1. A csoport állása: 1. Spanyolország 6, 2. Portugália 3, 3. Szerbia 1 (2:4), 4. Macedónia 1 (2:7). Az utolsó fordulóban (holnap): Szerbia–Spanyolország, Macedónia–Portugália.