2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS

Mourinho ellen is pert indít a spanyol ügyészség

A spanyol ügyészség adócsalás vádjával pert indít José Mourinho, a Real Madrid volt, a Manchester United jelenlegi vezetőedzője ellen. Az ügyészség keddi közleménye szerint a portugál szakember madridi időszakában, 2010 és 2013 között 3,3 millió euró adót nem fizetett be az államkasszába. Múlt kedden Cristiano Ronaldo ellen indított pert a spanyol hatóság, amelynek állítása szerint a Real Madrid aranylabdása 2011 és 2014 között 14,76 millió euró adót nem fizetett be a kincstárba. A közelmúltban Lionel Messi fellebbezését hasonló ügyben már elutasította a spanyol legfelsőbb bíróság: a Barcelona sztárjára 21 hónapos börtönbüntetést róttak ki, illetve kétmillió eurós bírság befizetésére is kötelezték. Aligha kell azonban rács mögé vonulnia, Spanyolországban ugyanis az első bűncselekmény esetében a két évnél rövidebb időtartamra szóló börtönbüntetést általában felfüggesztik.

A FIFA-elnök elégedett a videobíróval

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke, Gianni Infantino elégedett a videobírós rendszerrel, amelyet az oroszországi Konföderációs Kupa eddigi négy találkozóján már öt alkalommal használtak.

„Rendkívül elégedett vagyok vele” – utalt Infantino a játékvezetők legújabb technikai segítségére, amelyről azt a kijelentést tette, hogy az „a modern futball jövője”.

„Láttuk, hogy a videobíró segített a játékvezetőknek meghozni a helyes döntést” – nyilatkozta a FIFA elnöke a hétfői Németország–Ausztrália (3:2) csoportmérkőzést követően, amelyen szintén használták a rendszert. Az első forduló négy mérkőzése során összesen öt alkalommal alkalmazták a videobírót, minden esetben azt vizsgálták meg, hogy a gól szabályos körülmények között született-e. A speciális segítséget büntetők, illetve kiállítások megítélésekor is használhatják a játékvezetők. A Konföderációs Kupa nemcsak a rendezést, hanem a videobírós rendszert tekintve is a 2018-as világbajnokság főpróbájának tekinthető.