2024. április 25., csütörtök
KOSÁRLABDA

Đorđević számít Jokićra

Aleksandar Đorđević szövetségi kapitány kihirdette az augusztus 31-én rajtoló finn–török–román–izraeli közös rendezésű Európa-bajnokságra vonatkozó bő keretét. Nikola Jokić nevét is felolvasta, annak ellenére, hogy a zombori tehetség amerikai csapata, a Denver Nuggets nyári pihenőt javasolt egyik legjobb játékosának, valamint korábban is keringtek hírek arról, hogy Jokić hanyagolhatja a válogatottat NBA-karrierje miatt. A szövetségi kapitány a Jokić szereplését firtató kérdésre „Engem Nikola Jokićnak hívnak?” kérdéssel felelt, jelezve, nem rajta múlik a fiatal center válogatottbeli játéka.

A csapat magját ezúttal is a jól ismert, sokat tapasztalt játékosok adják. Irányítói poszton első számú ember Miloš Teodosić, a CSZKA sztárja, ugyanezen a pozíción a Zvezda egyese, Stefan Jović is a listán szerepel. A tapasztaltabb kosarasok közül a keretbe jutott még Bogdan Bogdanović (Fenerbahçe), Boban Marjanović (Detroit Pistons), Vladimir Štimac (Beşiktaş), Miroslav Raduljica (Dzsiangszu), Nikola Kalinić (Fenerbahçe) és Nemanja Bjelica (Minnesota Timberwolves).

A jelenleg 25 játékost számláló csapatból a kapitány tíz nap múlva választja ki azokat, akik július 20-án megkezdhetik a közös felkészülést. Az Eb-re utazó 12 fős keret végső összeállítása augusztusban derül ki.