2024. április 25., csütörtök

Ismét a környezetünkért

Tiltakozó megmozdulás Topolyán
Az általános környezetszennyezés, elsősorban a Krivaja patak és a városi levegő szennyezése ellen tiltakoztak (Fotó: Benedek Miklós)

Az általános környezetszennyezés, elsősorban a Krivaja patak és a városi levegő szennyezése ellen tiltakoztak (Fotó: Benedek Miklós)

Az elmúlt hétvégén immár 34. alkalommal gyűltek össze Topolya község elégedetlen polgárai, hogy felemeljék szavukat az általános környezetszennyezés, elsősorban a Krivaja patak és a városi levegő szennyezése ellen. A rendezvényen ezúttal Marko Zuber tolmácsolta az egészségügyi problémákkal küzdő fő szervező, Dragan Pečurica szavait. Kiemelte, hogy a környezetszennyezés megállítható lenne, ha mindenki betartaná a törvényben előírtakat, és az ország alkotmányának tiszteletben tartása megóvná községünk polgárait a mérgezéstől, de amíg vannak olyan, minden törvények felett álló személyek, akik bírják a mindenkori hatalmon lévők támogatását, addig reménytelen a helyzet, hisz a gazdagok tovább gazdagodnak a polgárok egészsége árán. A tiltakozáson ezúttal felszólalt Cservenák Pál helytörténész is, aki beszédének A Krivaja patak mint szennyvízcsatorna címet adta. A helytörténész hangsúlyozta, úgy tűnik, hogy a községi vezetőknek fontosabb a pillanatnyi haszon és a pozíciók megtartása, mint a több évtizede tartó áldatlan állapotok rendezése, majd feltette a kérdést: az illetékesek mikor és mit szándékoznak tenni az ökológiai katasztrófa megelőzése érdekében?