2024. április 19., péntek

A sikerek jegyében

A szabadkai Népkör szakosztályai az idén is számos díjjal tértek haza
(Fotó: Magyar Lívia)

(Fotó: Magyar Lívia)

A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ számára véget ért egy újabb évad, melyet szombaton este egy vidám és pörgős hangulatú gálaműsorral zártak. A műsorban a Népkör keretében működő szakosztályok fiataljai léptek színpadra, így az est a néptánc, a népdalok és az eredmények jegyében telt. A szakosztályok egész évados munkáját a siker jellemezte, s mint elhangzott, mindannyiuk szeme előtt az lebegett, hogy amíg el nem érik a kitűzött célokat, nem állnak meg. A siker útján a csoportok és szakosztályok vezetői segítették a gyerekeket, fiatalokat abban, hogy eredményeket érjenek el, a háttérből pedig a Népkör vezetősége igyekezett az intézmény munkáját zökkenőmentessé tenni és megadni a lehetőséget, hogy a szakosztályok próbákat tartsanak és eljussanak a megmérettetésekre, díjjakkal térve haza.

Köszönetet mondtak az Aranykapu játszóház csoportvezetőinek, a néptáncszakosztály, a dr. Szöllősy Vágó László népzenei szakosztály és a népi ének szakosztály csoportvezetőinek, továbbá dr. Takács Mártának, a Népkör MMK elnökének, Bodrogi Hajnalkának, a Népkör ügyvezetőjének, Poljaković Izabellának, aki a néptáncszakosztály munkáját segítette, valamint Bodrogi Bélának, az intézmény főtitkárának, és a színpadra szólították őket.

Dr. Takács Márta elnök asszony ünnepi beszédében elsősorban a fellépőknek mondott köszönetet, hiszen mint rámutatott, róluk szól az évad, ők teszik le az asztalra azt, ami miatt a Népkör neve olyan jól cseng. Az elnök asszony megköszönte azok munkáját is, akik felkészítették a gyerekeket, fiatalokat, továbbá a szülők, családok, barátok hozzájárulását, akik nélkül a gyerekek nem lennének itt.

– Szükség van a szemlékre, a megmérettetésekre, hogy a gyerekek a minősítések által megtudják, hol tartanak, a mai estén azonban nem volt meg a szemlékre, minősítésekre jellemző feszültség, itt a gyerekek önfeledten táncoltak, mosolyogtak. Nagyon sokat számít az a közösségi élmény, amit nap mint nap megélnek itt, s nem mellékesen szociális készségekre tesznek szert, melyeknek a későbbiekben nagy hasznát veszik majd – mondta az elnök asszony, és hozzátette, nem mindig sikerül megteremteni azt az anyagi és egyéb hátteret, hogy minden simán menjen, és ebben az évben is voltak nehézségeik, de sikerült azokat megoldani, és ha szerényebb keretből kellett is gazdálkodni, ezt nem lehetett észrevenni.

A gálaesten többek között fellépett az Aranykapu játszóház csoportja, a Bodorka, Kis Cifra, Puja és a Róna táncegyüttes, valamint a népzenei és népi ének szakosztály tagjai is. A táncosokat a Juhász zenekar kísérte.