2024. április 23., kedd
LABDARÚGÁS

„Nem érdemeltünk 2:0-s vereséget”

A szerb válogatott kikapott Portugáliától az U21-es Eb-n

„Gratulálok a portugál csapatnak a győzelemért, a közönség élvezetes mérkőzést láthatott. Megvolt a nagy gólszerzési lehetőségünk az első félidőben, amelyet nem használtunk ki. Ha gólt szereztünk volna akkor, egészen más lett volna a mérkőzés további képe. Sajnálom, hogy így alakult, és hogy később saját hibánkból kaptuk az első gólt” – nyilatkozta Nenad Lalatović, a szerb korosztályos válogatott szövetségi kapitánya, miután csapata 2:0-s vereséget szenvedett a lengyelországi U21-es Eb B csoportjában, a csoportkör első fordulójában.

Kiegyenlített mérkőzést láthattak Bydgoszczban a mérkőzésre kilátogató nézők, hiszen a félelmetes mérleggel a tornára érkező portugál, illetve a korosztályos bajnokcsapatokra épülő szerb válogatott egyaránt remek játékot mutatott a nagy jelentőségű első csoportmérkőzésen. A portugálok már az 5. percben kapufáig jutottak Diogo Jota révén, a szerbek közül pedig Uroš Đurđević veszélyeztetett, lövése néhány centire a kapufa mellé vágódott. A játékrész hajrájában aztán Goncalo Guedes, a PSG csatára használt ki egy bizonytalan szerb tisztázást a tizenhatosban.

A második játékrészre a szerbek tovább javultak, veszélyesebb támadásokat vezettek ellenfelüknél, és valamivel többet tüzeltek. Đurđević a felvonás startján érvénytelenített lesgólt szerzett, majd Grujić és Radonjić is gólhelyzetbe került, azonban a szerbek szerzett gól nélkül fejezték be a kiegyenlített csatát. A portugálok győzelmét Bruno Fernandes biztosította be a 88. percben.

„Portugália bizonyította, miért veretlen évek óta, ugyanakkor úgy gondolom, nem érdemeltük meg, hogy 2:0-s vereséget szenvedjünk. Nincs mit felhánynom a játékosaimnak, nagyon jól játszottunk, támadtunk, főleg a második félidőben. Most a második mérkőzésre kell koncentrálnunk, Macedónia ellen mindent bele akarunk adni a győzelemért” – zárta értékelését Lalatović.

Nemanja Maksimović, a Valencia új játékosa végig a pályán volt: „Túl sokat hagytuk játszani a portugálokat, de a második félidőben sokkal jobbak voltunk, és a második góljukig nyílt volt a mérkőzés” – mondta a középpályás, majd hozzátette, mindkét hátralévő mérkőzésüket meg kell nyerniük, hogy továbbléphessenek a csoportból.

A csoport másik találkozóján Spanyolország pikáns mérkőzésen, 60%-os labdatartással 5:0-ra verte a 24 lövést megeresztő macedón válogatottat. A következő fordulót a B csoportban kedden játsszák, a szerbek 18 órakor lépnek pályára Macedónia ellen.

Eredmények, U21-es Európa-bajnokság, B csoport: Portugália–Szerbia 2:0, Spanyolország–Macedónia 5:0. A csoport: Svédország–Anglia 0:0, Szlovákia–Lengyelország 2:1.

A házigazda Oroszország megverte Új-Zéland válogatottját a Konföderációs Kupa A csoportjában, a torna nyitómeccsén. Az oroszok Boxall öngóljával szerezték meg a vezetést fél óra játék után, a második félidőben pedig Szmolov találatával duplázták meg előnyüket, végül megérdemelten szerezték meg a győzelmet. Az A csoportban Portugália és Mexikó kapott még helyet, míg a B csoportban Németország, Chile, Kamerun és Ausztrália küzd majd az elődöntőbe jutásért. A tornán biztosan nem kerül sor címvédésre, hiszen a 2013-as győztes brazilok ezúttal nem jutottak ki a megmérettetésre.

Konföderációs Kupa, A csoport: Oroszország–Új-Zéland 2:0.

Növelte előnyét az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) góllövőlistájának élén Nemanja Nikolić, a Chicago Fire zentai származású csatára. A keleti főcsoport második helyén álló együttes támadója az Atlanta (2:0) és a New England (2:1) elleni győztes mérkőzéseken lőtt egy-egy gólt, amivel 13 találatnál jár a legeredményesebbek listáján, magabiztosan megelőzve a Houston Dynamóból Erick Torrest és a New York City spanyol sztárját, David Villát (10-10).