2024. április 25., csütörtök

Londoni tűzvész: emelkedett a halottak száma

Még tovább emelkedett a londoni tűzvész halálos áldozatainak száma. Legkevesebb 30-an vesztették életüket, amikor keddről szerdára virradó éjszaka kiégett a Grenfell Tower. Félő, hogy az áldozatok száma nőni fog, 46 embert ugyanis még mindig eltűntként tartanak nyilván. A hatóságok attól tartanak, hogy nem tudnak majd mindenkit azonosítani.

– Maga az épület életveszélyes állapotban van – közölte a londoni rendőrfőkapitány. – Eltarthat egy ideig, amíg a rendőrségi és tűzoltósági szakembereink teljesen átkutatják az épületet, hogy biztosan azonosíthassunk mindenkit, aki sajnálatos módon benn égett. Tökéletesen megértem, hogy a hozzátartozók mielőbb tudni szeretnék, mi történt a szeretteikkel – tette hozzá Stuart Cundy.

Közben II. Erzsébet királynő unokájával, Vilmos herceggel meglátogatta azt a központot, ahol önkéntesek próbálnak segíteni a katasztrófa túlélőinek, akik szinte mindenüket elvesztették. Theresa May brit kormányfő pedig abban a kórházban járt, ahol a sérültek többségét ápolják.

A tűz okát továbbra sem lehet tudni. A vizsgálat akár még hetekig is tarthat, de egyelőre találtak gyújtogatásra utaló jelet.