2024. április 25., csütörtök

Sikeres év a közgazdasági iskolában

A zentai intézmény tartományunk egyik legjobb közgazdasági iskolája

A zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola diákjai az idén is számos versenyen öregbítették a Tisza-parti város hírnevét – hangzott el tegnap azon a sajtótájékoztatón, amelyen Perpauer Attila, a községi tanács művelődéssel és oktatással megbízott tagja jelenlétében Tóth Kornél, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola igazgatója az oktatási intézmény sikereiről számolt be.

– Diákjaink a közelmúltban elhozták a Szent István kertészettudományi egyetem és a Dr. Berényi János Agrárinnovációs Iroda innovációs versenyének első díját, amelyet a 27 részt vevő csapat közül a Gecse Szuzanna által vezetett csapat nyert el. Kószó Emília második lett a köztársasági magyar nyelv és irodalom versenyen, Bűn Rudolf a Kolozsvárott megtartott Pénzmágnes pénzügyi vetélkedőről negyedik helyezéssel tért haza. A Pénz-Tár Kárpát-medencei gazdasági vetélkedőn a Bűn Tamás vezette csapat második lett a szegedi regionális döntőn, a GENIUS konferencián Juhász Katalin és Fehér Tamás első helyezést ért el közgazdaságtanból. Az iskola nagy büszkesége Božin Vladimir is, aki az országos diákvállalati kiállításon a diákok vállalkozásának lelkét alkotta, s csapatuk a dokumentáció kategóriában második lett a megmérettetésen. A TUDOK konferencia székesfehérvári döntőjén az idén három csapat képviselte az iskolát, ahol a csapatok tagjai közül többen is külön dicséretben részesültek. Ezenkívül a Kazinczy Ferenc szép magyar beszéd versenyen is volt egy döntősünk Gólya Henrietta személyében.

Az igazgató arról is beszámolt, hogy a tanév második felében az iskolában a Magyar Nemzeti Tanácsnak és a Magyar Nemzeti Bank Padok Alapítványának köszönhetően a szakkollégiumi rendszert is bevezették, és az övék az első külhoni és az első vajdasági magyar iskola, amely tavasszal a magyarországi Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól átvette a Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címet.

Tóth Kornél hangsúlyozta, hogy iskolájuk technikai felszereltségét és diákjaik szellemi tevékenységét tekintve szerénység nélkül állíthatják, hogy tartományunk egyik legjobb közgazdasági iskolájáról van szó, magyar nyelven pedig mindenképpen a legszínvonalasabb oktatásban részesülnek az ott tanuló diákok. Elhangzott, hogy az elkövetkező tanévben magyar és szerb nyelven egyaránt megnyílik egy négyéves kereskedelmi szolgáltatási ügynök (kommercialista) szak, s nyílik egy-egy pénzügyi ügyintéző szak, amelyekre 60-60 diákot szándékoznak felvenni, a hároméves szakok megnyitása kapcsán pedig az MNT és az oktatási minisztérium között jelenleg is folynak a tárgyalások.