2024. április 25., csütörtök

Él a magyar gyermekszínjátszás Kúlán

Vajdaság legidősebb magyar művelődési központjának, a jövőre fennállásának 150. évfordulóját ünneplő kúlai Népkörnek a kereteiben tevékenykedik a Tini Actors Junior gyermek színjátszó szakcsoport is. A minap mutatkozott be először a helyi nagyérdeműnek. Tóth Tibor: Az erdei űrhajó című mesejátékát adták elő a városi színházban.

Bajai Leon, Serzsenka Miklós, Gonclik Martina, Zorić Teodóra, Hugyik Sára, Papp Eleonóra és Vojcsena Patricia, a Tini Actors Junior színjátszószakkör tagjai a mesejátékot már bemutatták a kúlai községi gyermekszínjátszók szemléjén, és Bácsfeketehegyen a Gyermekszínjátszók Műhelytalálkozóján is. Mindkét alkalommal kiváló értékelést kaptak a szakzsűritől. A helyi előadást is nagy figyelemmel kísérte végig és vastapssal jutalmazta a főleg szülőkből, nagyszülőkből és iskolatársakból álló nézőközönség. A rendező Pásztor József, a csoportvezető Pásztor Mária, a kosztüm és smink Szabó Kiskároly Ilonát dicséri, a technikában Milijašević Oksana nyújtott segítséget a csapatnak.
Az est keretében fellépett még a helyi Petőfi Brigád Általános Iskola Allegró énekcsoportja is Hevér Judit zenetanárnő vezetésével. Az énekcsoport a közelmúltban első helyezéssel tért haza a magyarországi Lakitelekről, ahol a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesülete és a Lakitelek Népfőiskola Ifjúsági Ki mit tud? versenyén vettek részt.