2024. március 28., csütörtök

Kezdődik a strandidény

Várja a vendégeit a wellnessmedencével bővült Rekreációs Központ

Nagyszerű kikapcsolódási lehetőséget nyújthat valamennyi vendégének a bácskossuthfalvi Rekreációs Központ fürdőrészlege. A hétvégi próbaüzem, és a napkollektorok felszerelése után az immár a három medencével üzemelő fürdő mától 10 órától 19-ig várja a látogatóit. A kék mozaikból kirakott, híddal átívelt wellnessmedencéről és a fürdővel kapcsolatos tudnivalókról Kucor Róbertet, a Rekreációs Központ igazgatóját kérdeztük.

Az újonnan elkészült wellnessmedencét napkollektorokkal felmelegített vízzel üzemeltetjük a szabadkai Aquabau vállalat tervei alapján. Itt a 80–90 cm mély vízben gombafürdő, vízesés és nyakmasszás, jakuzzi kád várja az üdülni vágyókat. A gyermekmedence mélysége 50–70 cm, az úszásra alkalmas nagy medencében pedig 1,30–2 méteres a víz. A kollektorok a parkolóban kaptak helyet, és ezért bekerítettük azt a részt, ettől függetlenül a fennmaradt területen a parkolás továbbra is megoldott vendégeink részére – mondta el Kucor Róbert, aki még hozzá tette, hogy a fürdő konyhájának az idei évtől bővülnek a szolgáltatásai, a lángos és a sült krumpli mellett hamburgert és palacsintát is kínálnak majd az üdítők, ásványvizek vagy igény szerint az alkoholos italok mellett. Ami szintén jó hír, hogy nem módosítottak árjegyzéket.

(Fotó: Dávid Csilla)

(Fotó: Dávid Csilla)

A múlt évi áraink változatlanok, a helyiek a Teleházban kiváltható kedvezményt nyújtó kártya és igazolvány felmutatásával élvezhetik kedvezőbben a medence által kínált kikapcsolódási lehetőségeket. A 5–14 éves bácskossuthfalvi gyerekek, illetve a nyugdíjasok részére 100 dinárba kerül a napi jegy, a helyiek részére a felnőtt belépő ára 150 dinár, a falubeli családok számára a gyermekek létszámától függően 300, 400 és 500 dinárba kerül. A nem helyi fürdőző gyermekek és nyugdíjasok 150 dinárért tudják kipróbálni a REKI szolgáltatásait, a felnőttek 250 dinárért válthatnak jegyet, a környező és távolabbi településekről érkező családok 450, 600 és 700 dinárért mártózhatnak – ismertette az igazgató. A hűsölni vágyók havi bérletet is kiválthatnak, a bácskossuthfalvi gyermekek és nyugdíjasok részére ez 3000 dinárba kerül, a felnőttek 4500 dinárért kaphatják meg. A nem helyiek e bérleteket 4500 és 7500 dinárért tudják megvásárolni.

A megújult Rekiben röplabda- és kisfocipálya is várja a vendégeket, a gyermekek részére pedig a játszótér mellett trambulinokat állítottak fel. A napozni vágyókat a karbantartott gyepszőnyeg mellett körülbelül 90 kihelyezett napágy is várja Bácskossuthfalván, a korszerű wellnessmedencével bővült Rekreációs Központban.