2024. április 24., szerda

Szombaton főtéravató Óbecsén

Az Óbecse éjszaka című rendezvényen neves hazai és magyarországi zenekarok lépnek fel – Forgalomkorlátozás és parkolási tilalom lesz a város egyes részein

Szombaton, június 17-én egy egész estés koncertesemény keretében adják át rendeltetésének a város megújult, de egyelőre csak részben elkészült főterét.

A központot csak őszre fejezik be teljesen, de a kandeláberek már állnak

A központot csak őszre fejezik be teljesen, de a kandeláberek már állnak

A fél nyolckor kezdődő, Óbecse éjszaka című ingyenes programban a Van Gogh, a Plavi Orkestar, a Maljčiki (tribute to Vlada Divljan) és a magyarországi Anna and the Barbies együttesek lépnek fel, a humorról pedig a műsorvezetők, a Državni posao tévéműsor csapatának a tagjai fognak gondoskodni.
A koncertek előtt fél hatkor a Városi Színházban egy kerekasztal-beszélgetésen emlékeznek majd meg a jugoszláv popzene legendás alakjáról, Vlade Divljanról, egy emléktáblát is felavatnak a tiszteletére és ezentúl a színház klubhelyisége is az ő nevét fogja viselni. Az erre az alkalomra megalakult Maljčiki zenekar a főtéren fél nyolctól a zenész legismertebb dalait fogja előadni. A Maljčikivel olyan neves óbecsei muzsikusok is a színpadra állnak, mint Tanja Banjanin, Vladimir Gurjanov (Fingerbang), Goran Vasović (Eva Braun) és Milan Glavaški (Popcycle, Rebel star). Az Anna and the Barbies 20:45-kor lép színpadra, fél 11-kor kerül sorra a Van Gogh, éjfél után nem sokkal pazar tűzijátékot ígérnek a szervezők, majd ezt követően a Plavi orkestar zárja az estet.
Ezen a napon nem lehet majd parkolni az autóbuszállomásnál, a PIK épülete és a városháza közötti parkolóban, az áruháznál és a Maxinál, ugyanis ezeket a helyeket a VIP-vendégeknek tartják fenn, de reggel héttől ezekbe az utcákba behajtani sem lehet majd. 14 órától leáll a közlekedés a Fő utca Felszabadulás tér és Danilo Kiš utca közötti részén, a Danilo Kiš utcában a Zöldfás utcától a Fő utcáig, a Dositej és a Gerberék utcák kereszteződésében, a Dositej utcában a Danilo Kiš utca sarkáig, az Újvidéki utcában a Zöldfás utcától a központig, a Zöldfás utcában az Újvidékitől az Uroš Predić utcáig, az Uroš Predić utcában a Zöldfás utcától a központig, a Than fivérek utcában, valamint a Gerberék utcában a Dositej utca és a központ között.
A taxik az Intesa és a Vajdasági Bank között posztolnak majd. A városba vezető összes útról a járműveket a Hajduk Veljko utcába terelik, ahonnan a sofőrök a lóversenypályán kialakított parkolóba vehetik majd az irányt, de parkolni a szállodánál és a sportközpontnál is lehet majd. A szervezők azt kérik: az óbecseiek erre az estére hagyják otthon gépkocsijaikat.
A rendezvényre a város főterét elkerítik, és hat bejáraton lehet majd bejutni a koncertek helyszínére. A biztonsági előírások szerint se italt, se egyéb, veszélyesnek ítélt tárgyat nem lehet majd bevinni ezeken a kapukon.
A szervezők az országos reklámkampánynak köszönhetően több mint tízezer látogatót várnak az eseményre. Az önkormányzat azt szeretné, ha az Óbecse éjszaka koncertprogram idővel a város hagyományos rendezvényévé válna. A nézők számára ingyenes koncertek költségeit egyébként az önkormányzat illetékeseinek az állítása szerint helyi vállalatok fedezik.
Tavaly szeptember 15-én kezdték meg Óbecsén a város főterének az átépítését. Egyelőre a térkőburkolat készült el és a kandeláberek kerültek a helyükre, a két szökőkút viszont csak a nyár végére épül meg, a fásításra és a padok kihelyezésére pedig őszre kerül majd sor.