2024. április 25., csütörtök

Állatorvosi klinika nyílt Újvidéken

Mától kezdve munkanapokon 9-től 16 óráig várja a pácienseket az újvidéki Mezőgazdasági Karon belül működő Állatorvosi Klinika a Lázár cár sugárút 3. alatt.

Igor Mirović, a vajdasági kormány elnöke és dr. Nedeljko Tica, a Mezőgazdasági Kar dékánja nyitotta meg a 100 négyzetméteres klinikát, 50-60 négyzetméteres röntgenrészleggel és laboratóriummal.

Dr. Bojan Toholj sebész, az Állatorvosi Klinika megbízott igazgatója elmondta, hogy az Állatorvosi Tanszakon előadó állatorvosok fogják gyógyítani a kutyákat, macskákat és az egyéb házi kedvenceket, köztük az egyre közkedveltebb egzotikus kis állatokat is.

Dr. Toholj, dr. Tica és Mirović a megnyitott Állatorvosi Klinika laboratóriumában  (Fotó: Dávid Csilla)

Dr. Toholj, dr. Tica és Mirović a megnyitott Állatorvosi Klinika laboratóriumában (Fotó: Dávid Csilla)

Dr. Nedeljko Tica, a Mezőgazdasági Kar dékánja hangsúlyozta, hogy hároméves munkával, összesen több mint 23 millió dinárból a Tartományi Végrehajtó Tanács, a tartományi kormány, a tartományi titkárságok és a Mezőgazdasági Kar közös finanszírozásával valósult meg ez a korszerűen felszerelt klinika. Általa színvonalasabbá válik az egyetemi oktatás, hiszen az egyetemi hallgatók majd ott tudják végezni a gyakorlati munkájukat – mondta dr. Branislava Belić, az Állategészségügyi Tanszak vezetője.

A tartományi kormány elnöke a klinika edukatív, tudományos-oktató jellegén kívül kiemelte a klinika önfenntartóságát.

Az érdekelteknek elmondjuk, hogy az állatorvosi elsősegély, sürgősségi betegellátás, védőoltás, parazitaellenes készítmények adása és a kezelés, továbbá a belgyógyászati, sebészeti, szülészeti kezelések, valamint a laboratóriumi vizsgálatok és más klinikai szolgáltatások díja hasonló lesz, mint az állatorvosi magánrendelőkben. Ha szükséges az intenzív kezelés, a házi kedvenc felügyelet alatt a klinikán töltheti az éjszakát.

Az illetékesek egyelőre a Lázár cár sugárút 3. alatti Állatorvosi Klinikán hétvégi és éjszakai ügyelet nem terveznek, de arra törekszenek, hogy idővel megszervezzék két váltásban a munkát és a 24 órás ügyeletet.