2024. április 18., csütörtök

Megkezdődtek a meggynapok

Bácsfeketehegyen háromnapos rendezvénysorozat vette kezdetét – Számos kikapcsolódási és szórakozási lehetőség várja az érdeklődőket

Pénteken délelőtt megkezdődött a XIII. Bácsfeketehegyi Falunap és a XIV. Bácsfeketehegyi Meggynapok rendezvénysorozat. Az események sorát hagyományosan az ovisok karneváli sétája nyitotta. A Pán Péter Gyermekintézmény ovisai ötletes jelmezekbe öltözve körbejárták a falu központját. A menet az óvoda épületéből indult, és ott is ért véget. A legfiatalabbak produkcióját az idén is nagy érdeklődés kísérte. Ugyancsak hagyományosnak mondható a Kruščić Művelődési Egyesület vendégszereplése. Ez alkalommal a Kanjoš Macedonović című előadást mutatták be a színházteremben, szerb nyelven. 

Az események sorát hagyományosan az ovisok karneváli sétája nyitotta (Fotó:Lakatos János)

Az események sorát hagyományosan az ovisok karneváli sétája nyitotta (Fotó:Lakatos János)

A programsorozat legmozgalmasabb napja a szombat, amikor öt helyszínen zajlanak az események. A Kultúrotthonban egész napos meggy- és mézbemutató lesz, valamint kézimunka-kiállítás. Emellett kirakodóvásár és falunapi lángos is várja az érdeklődőket. Fél 12-kor nyílik Szarka Zsófia és Milan Cvetanović fotókiállítása, majd 12 órakor innen indul szervezett látogatás a Vinum Lódi Borospincébe. Este 10 órakor a Kultúrotthon előtt lesz tűzijáték. A Pán Péter Óvodában 10 órától gyermekprogramok várják a legkisebbeket. A nyári színpadnál 9 órakor kezdődik a marhapaprikás-főző verseny. 10 óra és dél, valamint 15 és 17 óra között zöldség- és gyümölcsszobrász bemutatót fog tartani Rácz Túrkevei Lajos magyarországi mesterszakács. Itt kerül sor a meggy- és a falunap hivatalos megnyitójára is 11 órakor, 14 óra 30 perckor pedig kihirdetik a marhapaprikás-főző verseny eredményét. 18 órától kétnyelvű művelődési műsor következik, amit 21 órától zenés utcabál követ a színpad előtt. A tekepályán egy jubileumi programra kerül sor, a Jadran Tekeklub ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Az ünnepség 10 órakor kezdődik. A színházterem előcsarnokában Az én falum és a meggy elnevezésű képzőművészeti és fogalmazáspályázatra beérkezett alkotásokat lehet megtekinteni 9 és 21 óra között. A labdarúgópályán 11 órakor kezdődik a Feketicsi meggy elnevezésű focitorna a Jadran Labdarúgóklub szervezésében.

A programsorozat zárónapja vasárnap, amikor 9 órától falunapi kézilabdatornára kerül sor a Sportcsarnokban, 9 óra 30 perckor pedig tanévzáró istentisztelet kezdődik a református templomban. Este 7 órakor a Soma Színtársulat bemutatja a Hyppolit, a lakáj című vígjátékot a színházteremben, s ezzel véget ér az idei meggynapok rendezvénysorozata.