2024. április 20., szombat

Megnyílt az óbecsei uszoda

Nyitás előtt a munkások lecserélték az olimpiai medencének a kemény tél miatt megrepedt csempéit, és elvégezték a szokásos tisztántartási festést és mázolást is az uszoda területén. A korábbinál több virág és árnyékos hely várja a látogatókat, és egy újabb kávézó is nyílik az uszoda területén. A fürdőzők biztonságáról tíz vízimentős fog gondoskodni, és Dejan Stanojev igazgató ígérete szerint a víz minőségét is gyakrabban fogják ellenőrizni.

A belépőjegy ára az idén sem változik: a napi belépőjegy 150 dinár, egy 35 belépésre érvényes tömbjegy pedig 3000 dinárba kerül. A négy személyre szóló napi csoportjegyért 450 dinárt kell fizetni, 10 alkalomra szóló belépőjegyet 1200, 18 alkalomra szólót pedig 1500 dinárért lehet venni. A szokáshoz híven az idény első napján mindenki ingyen veheti igénybe a szabadtéri uszoda szolgáltatásait.

A Tiszán viszont továbbra sincs strand Óbecsén. Az önkormányzat pályázott az igenforgalmi minisztériumnál, 21 millió dinárt kért a part egyik szakaszának a rendbehozatalára, de még nem lehet tudni, hogy sikeres volt-e a pályázat.