2024. március 28., csütörtök

Csőtörés az oromhegyesi iskolában

A diákokat Oromra utaztatták

Az Arany János Általános Iskola központi, fő épületében, Oromhegyesen szerdáról csütörtökre virradó éjjel csőtörés történt, minek következtében méteres víz állt a tornateremben és a pincében lévő kazánházban. A víz olyan jelentős gondokat okozott tegnapra, hogy a tanítást is szüneteltetniük kell. Sajnos egyértelmű, hogy az épület tovább süllyed, és életveszélyesnek is mondható. Csütörtökön a diákokat már nem is fogadták az objektumban, pénteken Oromra utaztatták a száztíz tanulót.

A lösztalajra épült iskolával régebben is voltak problémák a víz miatt, ám a mostani jóval nagyobb fejtörést okoz az illetékeseknek. Az iskolaigazgató, Vajda Attila elmondta, hogy először a községi önkormányzathoz és a tartományhoz fordultak segítségért, de a megoldáskereséssel kénytelenek megvárni a hivatalos szakértői vizsgálatot, mely megállapítja, hogy pontosan mi okozta a csőtörést, és mekkora a baj valójában.

– A felmérés az elsődleges jelen pillanatban. Keresnünk kell egy vállalatot, amely ezt elvégzi, a mérnökök felmérik a területet, majd a következő lépés a károk elhárítása. Az ablak és a bejárat is legalább 15-20 centit megsüllyedt, az épületeken repedések vannak, és még most is hallani időnként roppanást az oromhegyesi iskolában – mondta az igazgató.