2024. március 29., péntek
BIRKÓZÁS

Nagy Szebasztián mégis bronzérmes!

Az április elején Szombathelyen megrendezett U23-as birkózó-Európa-bajnokságon Nagy Szebasztián az ötödik helyen végzett a 66 kilogrammosok mezőnyében, pár napja azonban biztossá vált, hogy a doppingellenőrzések miatt a magyarkanizsai versenyző bronzérmes!

A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) hivatalos tájékoztatása szerint az orosz Aszlan Viszatitov megsértette az antidoppingszabályokat, emiatt utólag kizárták a versenyről, és törölték az eredményeit, ami azt jelenti, hogy az ezüstérmét is elveszítette.

A dobogós helyeket illetően a korábbi harmadik ukrán Kozub egy helyet lépett előre, és Eb-ezüstérmes lett, a bronzérem pedig Nagy Szebasztiáné és a bolgár Dimitrové lett.

Frísz tizenhat helyet javított

A szerbiai birkózók közül Davor Štefanek foglalja el a legelőkelőbb helyet a Nemzetközi Birkózószövetség legfrissebb, kötöttfogású világranglistáján. Az olimpiai bajnok szabadkai versenyző a 66 kilogrammosok között az Európa-bajnok Artem Szurkov mögött a második helyen áll.

Az 59 kilogrammosok mezőnyében a friss Eb-aranyérmes Frísz Krisztián tizenhat helyet javított, és jelenleg a negyedik helyet foglalja el. Fríszt a riói olimpia bajnoka, a kubai Borrero Molina, valamint két japán, az olimpiai ezüstérmes japán Ota és az Ázsia bajnokságán első helyet szerző Fumita előzi meg.

Az Európa-bajnoki bronzérmes belgrádi Aleksandar Maksimović a 71 kilogrammosoknál a harmadik helyen áll, itt a magyarországi Korpási Bálint vezeti a világranglistát, második az azeri Csunajev.

A szerbiai versenyzők közül még a zentai Nemes Viktor foglal el előkelő helyezést, ő a kilencedik a 75 kilogrammosok mezőnyében.