2024. április 25., csütörtök

Zombori Bogrács

Egy átugrott idény után június 24-én ismét megrendezik a hagyományos halfőző ünnepséget a Szentháromság téren. A rendezvényre mától lehet jelentkezni.

A versenyre jelentkezőknek 4000 dinárt kell befizetniük a Városi Idegenforgalmi Szervezetnek (TOGS), akik pedig csak a maguk örömére főznek, azoknak 3500 dinárt. Ennek fejében nyolcszemélyes asztalt, négy kilogramm megtisztított és földarabolt halat, a rendezvény pólóját, tűzrakó helyet és tűzifát biztosít a szervező.

A halászleveket az idén Bora Otić újságíró, Milan Mumin muzsikus és Ivan Kovač halfőző mester bírálják el. Az ünnepségre ezernél több résztvevőt és mintegy ötezer vendéget várnak a szervezők. A vendégeket a La Banda tamburazenekar és a Miris Balkana együttes szórakoztatja. A Zombori Bogrács bevezető rendezvénye a sorrendben 9. Hagyományos Mesterségek Utcája lesz, aminek keretében kézművesek állítják ki termékeiket két napon át a város főutcáján.

A két rendezvény nyitja a július elsejéig tartó Zombori Nyár programját, aminek során a Szent György téren különböző programok várják az érdeklődőket. Június 27-én a Smak együttes, 29-én a Love Hunters együttes koncertezik.

A Zombori Bogrács rendezvény részleteiről a TOGS visitsombor.org című honlapján tájékozódhatnak.