2024. március 29., péntek

A közösség szolgálatában

Adán megnyílt a VMSZ új irodája

A Vajdasági Magyar Szövetség megújult adai, moholi és törökfalui helyi szervezete új községi irodát nyitott Adán, a Lenin utca 17. alatt, az egykori sportközpont székhelyén. Az új pártirodát szerda este avatta fel ünnepélyesen Ceglédi Rudolf, a VMSZ alelnöke és Pétervári Attila, az adai szervezet elnöke a VMSZ rangos tisztségviselőinek és a helyi tagságnak a jelenlétében. Ezt megelőző Pétervári Attila köszöntőjében kiemelte, hogy az iroda megnyitása ünnepnap számukra:

Pétervári Attila köszönti az egybegyűlteket (Fotó: Csincsik Zsolt)

Pétervári Attila köszönti az egybegyűlteket (Fotó: Csincsik Zsolt)

– Ünnep és öröm, mert ezt a 93 négyzetméternyi alapterületű irodahelyiséget mától hivatalosan is a közösség szolgálatába állítjuk. A célunk az, hogy a helyiség az egész községünk irodája legyen, de nemcsak a teret szeretnénk adni azoknak, akik a magukénak érzik a célkitűzéseinket, hanem közösséget is, amelyben otthon érezhetik magukat, amely ösztönzi őket, és amelynek tagjait ötleteikkel, javaslataikkal, tetteikkel ők is ösztönzik. Talán mindannyian másként és másfajta intenzitással, de együttesen. Azt szeretnénk, ha szervezetünk, közösségünk egy élő, nyílt világ lenne, ahol szívesen látott az ötlet, a kezdeményezés és a tenni akarás. Arra törekszünk, hogy azok, akik kezdetben az iroda miatt térnek be ide, a közösség miatt maradjanak itt. Megújult szervezetként az előttünk álló legfontosabb feladat az építkezés. Olyan erős és stabil helyi szervezetek, valamint községi szervezet létrehozása, melyek közösségépítő céljainkat meg is tudják valósítani. Ennek szellemében reméljük, hogy nemcsak önökért, hanem önökkel növünk idővel nagyra – közölte Pétervári Attila.

A VMSZ-iroda minden munkanapon, illetve minden hónap első szombatján 8 és 12 óra között fogadja az érdekelteket. Az iroda hétfőn és csütörtökön 15.30 és 19.30 között tart nyitva, kedden, szerdán és pénteken pedig 8 és 12 óra között. Az iroda telefonszáma: 024/855-099.