2024. április 25., csütörtök
KÉZILABDA

Bundabotrány Magyarországon?

A Budapesti Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el, amelynek során szerdán hat személyt hallgattak ki gyanúsítottként vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt kézilabda-mérkőzések ügyében.

A Fővárosi Főügyészség tegnapi közleménye úgy fogalmaz, hogy a megalapozott gyanú szerint idén több találkozó eredményének befolyásolása érdekében anyagi ellenszolgáltatásra, illetve a másik részről ennek a jogtalan előnynek az elfogadására került sor. Szerdán ezért több helyszínen házkutatást tartottak, amelynek eredményeként okiratokat és egyéb tárgyi bizonyítékokat foglaltak le.

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) szerda este közleményében azt írta, házkutatást tartottak az egyik irodájában, és ott dokumentumokat, okiratokat foglaltak le. Egyúttal jelezte, a sportágban régóta közszájon forgó szóbeszéd szerint egyes, jellemzően a kieséstől fenyegetett klubok kérésére a játékvezetők alkalmanként befolyásolhatták a mérkőzések végkimenetelét. Ezt Kocsis Máté elnök jelezte a rendvédelmi szerveknek, és kérte a közbenjárásukat az ügy tisztázása érdekében.