2024. március 29., péntek
LABDARÚGÁS

„Elégtételt jelentene, ha játszhatnék a Real ellen”

Nikolić az MLS legjobbja májusban, az all star csapatba is bekerülhet

A sportújságírók szavazása alapján Nikolić Nemanja, a Chicago Fire zentai származású labdarúgója lett az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) legjobb játékosa májusban. A 29 éves csatár a hónapban hat gólt és egy gólpasszt jegyzett, csapata pedig 2012 óta nem látott formában menetelt, és négy győzelem mellett egy döntetlent ért el. Nikolić 14 találkozón pályára lépve 11 találatnál tart, amivel vezeti a liga góllövőlistáját.

A játékos szerényen értékelte az elismerést, és biztatónak nevezte teljesítményét, majd a csapatot dicsérte: „Nélkülük én sem lehetnék ilyen sikeres, a középpályások segítsége nélkül egyetlen csatár sem tudja lőni a gólokat. Hatalmas elismerés, hogy engem tartottak a legjobbnak. Sok remek játékos játszik az MLS-ben és Amerikában, ahol mindenről részletes statisztikát vezetnek, tényleg komolyan veszik az efféle elismeréseket. A legjobb májusi játékos cím motivál, és arra ösztönöz, hogy a folytatásban még eredményesebb legyek. Egyúttal bizonyítja, hogy jól döntöttem, amikor a Chicagóhoz szerződtem. Eddig minden szép és jó, a csapat várakozáson felül teljesít, és érezhetően egyre nagyobb a futball-láz a városban. Korábban alig foglalkoztak a sportággal a helyi lapban, nemrégiben azonban egy nagyobb anyagot készített velem a Chicago Tribune, és egyre többet foglalkoznak a Fire-rel” – mesélte a csatár.

Nikolićra szavazni lehet az all star csapat összeállításánál is. A szavazás június 30-áig tart, a liga szurkolók által kiválasztott legjobbjai augusztus 2-án mérkőznek meg a friss BL-győztes Real Madriddal. A zentai játékos az esetleges Real elleni találkozójáról is beszélt: „Remélem, ott lehetek a találkozón. Mindenki láthatja, mennyire erős a Real Madrid, ráadásul a meccset Chicagóban rendezik, a csaknem hatvankétezer férőhelyes Soldier Fielden, ami még különlegesebbé teszi számomra az egyébként sem hétköznapi eseményt. Noha a Legia Warszawával korábban szerepelhettem a Real ellen, Madridban csak csereként kaptam lehetőséget, és a visszavágót sem játszhattam végig. Elégtételt jelentene, ha ismét megkapnám a lehetőséget, hab lenne a tortán, ha még gólt is szereznék” – mondta, majd háláját fejezte ki a rá szavazó szurkolóknak.