2024. április 19., péntek

Ha becsapták, jelentkezzen!

A Belügyminisztérium zombori alkalmazottai fölgöngyölítettek egy csalássorozatot, amelynek immár őrizet alatt álló elkövetője, a zombori illetékességű, 48 esztendős B. V. hat esetben összesen 9300 euróval és 35 000 dinárral rövidített meg polgárokat.

A rendőrség szerint alapos a gyanú, hogy B. V. huzamosabb időn át víztisztító filtereket árult Zombor és Szabadka környékén, a károsultakat megtévesztette, fölvette tőlük az eszköz árát, de filtert nem kaptak, és a pénzük is elúszott. Azzal is gyanúsítják, hogy egy polgártól 900 eurót vett át a leszállítandó filterek fejében, majd két alkalommal még 8000 eurót kölcsönzött tőle azzal az ürüggyel, hogy annak fejében veszi majd át az árut a vámhatóságtól.

Feltételezhető, hogy két személyt rávett, hogy pénzzel szálljanak be az üzletébe, a kölcsön visszafizetésének ígéretével, egy férfitól pedig azzal vett át egy víztisztítót, hogy majd eladja, és az árát egy héten belül eljuttatja a tulajdonosnak. Persze ebből se lett semmi. A csalót 30 napra őrizetbe vették.

Fennáll a gyanú, hogy B. V. több csalást is elkövetett, mint amit az eddigi nyomozás földerített, ezért a rendőrség közzétette arcképét. Azt kérik, hogy ha valaki ennek a személynek a hálójába került, csalás áldozata lett, jelentse a zombori rendőrkapitányságon vagy a 192-es telefonszámon.