2024. április 20., szombat

Foglalkoztatási pályázatokat hirdetett az önkormányzat

Az óbecsei önkormányzat a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat óbecsei fiókintézetével közösen több nyilvános felhívást is közzétett, amelyeknek eredményeként 33 személy kap majd munkát a községben. A helyi foglalkoztatási tanács május végén négy kategóriában hirdetett munkalehetőséget: a pályázatok közmunkára, önfoglalkoztatásra, szakmai gyakorlatra és a nehezebben munkába állíthatók alkalmazására vonatkoznak.

Az önfoglalkoztatási programra csak azok jelentkezhetnek, akik szerepelnek a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában, és elvégezték az üzleti terv elkészítésére meghirdetett képzést is. A szakmai gyakorlatot legfeljebb 12 hónapon át támogatja az önkormányzat, és a közép- és felsőfokú végzettségű szakemberek szakmai képzésére közvállalatok és magáncégek is pályázhatnak. A közmunkák nem tarthatnak tovább négy hónapnál, ezek a szociális és jótékonysági tevékenységekre, az infrastruktúra karbantartására és felújítására, valamint a környezetvédelemre irányulhatnak. közmunkára 17 személyt terveznek felvenni, szakmai gyakorlatra kilencen kapnak majd lehetőséget, önfoglalkoztatási támogatásban négyen részesülhetnek majd, és a nehezebben munkába állíthatók alkalmazására kiírt pályázaton hárman nyerhetnek. A Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat legutóbbi adatai szerint Óbecse községben csaknem 3800 munkanélküli van. Az önkormányzat illetékesei szerint a munkanélküliek száma évről évre csökken, de ennek pontos okairól nem esik szó, az új munkahelyek mellett ugyanis elsősorban azért van egyre kevesebb munkanélküli a községben, mert sokan külföldön keresnek megélhetést.

A pályázatok benyújtási határideje június 13. A pályázatok szövege megtalálható az önkormányzat honlapján (www.becej.rs), sajnálatos módon csak szerb nyelven.