2024. április 16., kedd
TENISZ

Đoković ma 11-kor játszik

Eredetileg a férfi és női negyeddöntő két-két meccsét játszottak volna tegnap a Roland Garroson, közöttük a címvédő Novak Đoković találkozóját is az osztrák Dominic Thiem ellen. Az eső azonban közbeszólt, a Mladenović–Bacsinszky és a Wozniacki–Osztapenko női viadalokat elkezdték, de 75 percnyi játék után – mindkét esetben a második játszma folyamán – az eső és az erős szél miatt abba kellett hagyni. A folytatásra 18.30 tájt került sor, ami eleve azt jelentette, hogy a legjobb esetben még sötétedés előtt a két női meccset be lehet fejezni, Đoković, Thiem, Nadal és Carreno viszont csak ma lépnek pályára, s ha az eső újra nem szól közbe, 11 órakor kezdenek.

Caroline Wozniacki vezetett a második esőszünet előtt

Caroline Wozniacki vezetett a második esőszünet előtt

Ha már más lehetőség nincs, egy francia és egy svájci lány kezdte meg tegnap a szerb–magyar rangadót. Kiki Mladenović számított esélyesebbnek, de Bacsinszky Tímea nyerte az első játszmát. A másik pályán Caroline Wozniacki szerezte meg a vezetést, a második játszmában azonban a lett Jelena Osztapenko harcolt ki fölényt, és egyenlített. Negyedóra elteltével újra eleredt az eső…

Ma a negyeddöntő másik két-két mérkőzése is műsoron lesz: Murray–Nisikori és Wawrinka–Čilić, illetve Halep–Szvitolina és Ka. Plíšková–Garcia.

A prostějovi challengerre a vicenzai serleggel érkezett Fucsovics Márton rövid ideig tartózkodott Csehországban. Fucsovicsot tegnap a salvadori Marcelo Arévalo győzte le, aki ellen Marci januárban, az ausztráliai Happy Valleyben, győzelemmel nyitotta az idényt.

A Roland Garros ifitornáján Miomir Kecmanović és Piros Zsombor nyolcaddöntősök lettek. Mindketten kimondottan könnyen vették a 2. akadályt. Kecmanović a következő körben a portugál Duarte Valével, Piros pedig az ausztrál Blake Ellisszel játszik, az erőviszonyok pedig mindkettőjüknek negyeddöntőt helyeznek kilátásba.

Nyolcból hét

Általában már az első fordulókban történik egy-két vaskos meglepetés, ezért a legrangosabb tenisztornákon a negyeddöntőig soha nem jut el az első nyolc kiemelt. Az idén Párizsban csak kevés hiányzott ahhoz, hogy megtörténjen a csoda, végül egyedül az ötödikként rangsorolt Miloš Raonić maradt le a torna hajrájáról, de ő is csak ötjátszmás kemény csata után a salakhoz hozzászokottabb, jó képességű spanyol Pablo Carrenótól elszenvedett vereséggel. A női mezőnyben a papírformát csak a 2. Karolína Plíšková, a 3. Simona Halep és az 5. Elina Szvitolina érvényesítette, a nyolcban öt „hívatlan vendég” van, bár csak Jelena Osztapenko nem kiemelt, a francia szurkolók örömére pedig két honfitársnőjük is még versenyben van.

PÁRIZS. – A Roland Garros nyolcaddöntőjében: Čilić–Anderson 6:3, 3:0 – feladás, Wawrinka–Monfils 7:5, 7:6, 6:2, Nisikori–Verdasco 0:6, 6:4, 6:4, 6:0. Nők, nyolcaddöntő: Garcia–Cornet 6:2, 6:4, Ka. Plíšková–Cepede 2:6, 6:3, 6:4, negyeddöntő: Bacsinszky–Mladenović 6:4, 4:3 – félbeszakadt, Wozniacki–Osztapenko 6:4, 2:6, 2:1 – félbeszakadt. Fiúk, 2. forduló: Kecmanović–Bellalouna 6:2, 6:1, Piros–Carr 6:0, 6:4.

PROSTĚJOV. – A challenger 1. fordulójában: Arevalo–Fucsovics 6:2, 6:3.

MARSEILLE. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Georges–Stollár 3:6, 6:3, 6:0.

BANJA LUKA. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Pirok–Svinos 6:0, 7:6, Jokić–Ostojić 6:3, 3:6, 6:3, Ćurović–Erić 7:6, 6:1.