2024. április 24., szerda

Horgász-világbajnokság kezdődik Magyarkanizsán

A község területén az elkövetkező hat napban nemzetközi horgászversenyt rendez a sportszövetség. A X. veteránok és XIX. mozgássérültek sporthorgász-világbajnoksága nevű eseményt június 7-e és 10-e között tartják meg. A versenyzők tizenhét ország területéről érkeznek több mint kétszázan, ráadásul egy megközelítőleg százfős szervezői és bírói gárda is jelen lesz. Így nemcsak a sport területén, hanem idegenforgalmi szempontból is jelentős eseményre számítanak a Tisza-partiak.

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester szerint az önkormányzatra direkt és indirekt módon jó hatással lehet ez a befektetés, ami megközelítőleg másfél millió dinárjukba került. Reményét fejezte ki, hogy hosszú távon gyümölcsöző lehet a megmozdulás.

A megnyitó június 7-én 18 órai kezdettel lesz a gyógyfürdő sportcsarnokában a külföldi és belföldi csapatok felvonulásával és művelődési programmal. Ezt követően június 9-én és 10-én 8-tól 14 óráig a velebiti csatornán versenyeznek a sporthorgászok. Az ünnepélyes eredményhirdetés és a záróceremónia helyszíne úgyszintén a gyógyfürdő sportcsarnoka.