2024. április 25., csütörtök

Vasútfejlesztés Ópázova és Belgrád között

Novemberben kezdődik a Belgrád–Budapest vasútvonal Ópázova és Belgrád közötti szakaszának a felújítása – jelentette ki Zorana Mihajlović építés- és közlekedésügyi miniszter.

A tárgyalások szerdán Budapesten folytatódnak Szerbia, Magyarország és Kína képviselői között a Belgrád–Budapest vasúti szakasz felújításáról szóló projektum kapcsán. Mihajlović a kínai delegációval történő találkozót követően kijelentette, hogy reményei szerint az említett vasúti szakasz lesz a fő kiviteli útvonal az Európai Unió országai felé.

Hozzátette, hogy a Preljina és Požega közötti közúti folyosó kiépítéséről szintén tárgyaltak a kínai küldöttség tagjaival. A találkozón részt vett Li Man-csang kínai nagykövet. Elmondása szerint az elkövetkező években számos nagyobb projektum is megvalósulhat Szerbiában.

A Belgrád–Budapest vasútvonal felújításának köszönhetően az utazás időtartama hét-nyolc óra helyett akár négy órára csökkenhet – mondta a miniszter asszony. Ez lesz az első olyan szerbiai vasútvonal, amelyen óránként kétszáz kilométeres sebességgel utazhatunk.