2024. március 29., péntek

Ingyenes futóiskola indult Óbecsén

Az óbecsei Atlétikai Klub szervezésében két hónapos ingyenes futóiskolát indítottak Óbecsén. A kedden megtartott első edzésen 17 különböző korosztályú résztvevő jelent meg. Ők a kezdők vagy a haladók csoportjában vettek részt a futásban. A kezdő futók az elkövetkező hetekben edző segítségével sajátítják majd el a helyes légzés technikáját, a megfelelő táplálkozás módját, a testedzés és az egészséges életmód fontos tudnivalóit.

A csoportokhoz még most sem késő csatlakozni, legközelebb szombaton 19 órakor állnak rajthoz a Tisza-töltésen lévő rámpánál. Az edzéseket minden kedden, csütörtökön és szombaton tartják 19 órai kezdettel. A futóiskola két hónapig tart majd. A futók a Tisza és a csatorna partján, valamint az Erdőtelepítők parkjában megépült új futópályán edzenek.

Óbecsén egyébként több mint egy évszázados múltja van az atlétikának – az első atlétikai versenyt 1894-ben tartották az Alsóparkban, és egy évtizeddel később megalakult a sportklub is –, de a sportok királynője nem tartozott soha a legnépszerűbb és az igazán sikeres sportágak közé a községben. A szervezők a futóiskolával ugyan elsősorban a mozgást és az egészséges életmódot szeretnék népszerűsíteni, de a kezdeményezés a sportágnak is új lendületet adhat. Bojan Jocić klubelnök elmondta: a klubban jelenleg tíz fiatal és ugyanennyi felnőtt hosszútávfutó tevékenykedik, de szeptemberben új, főleg általános iskolás tagokra is számítanak, akik edző segítségével válaszhatják majd ki a számukra legmegfelelőbb atlétikai sportágat.

A futóiskoláról a 063/476-884-es és a 060/081-2246-os mobilszámokon lehet érdeklődni.