2024. április 25., csütörtök
BÁCSFEKETEHEGY

Egy hét múlva meggynapok

Az idén XIII. alkalommal szervezik meg a Bácsfeketehegyi Falunap és XIV. alkalommal a Bácsfeketehegyi Meggynapok rendezvénysorozatot, amely ezúttal is három napig tart, és igazán gazdag programkínálat várja a vendégeket.

Június 9-én, pénteken 10 órától az ovisok karneváli sétát tesznek a piactér mellett és a falu központjában. Indulás és érkezés az óvoda épületéhez. Este a színházteremben a Kruščić Művelődési Egyesület fogja bemutatni a Kanjoš Macedonović című előadást, szerb nyelven.

A rendezvénysorozat legmozgalmasabb napja szombat lesz, hiszen öt helyszínen zajlanak majd az események. A Kultúrotthonban egész napos meggy- és mézbemutató lesz, valamint kézimunka-kiállítás. Emellett kirakodóvásár és falunapi lángos is várja az érdeklődőket. 11 óra 30 perckor nyílik Szarka Zsófia és Milan Cvetanović fotókiállítása, 12 órakor pedig innen indul a csoport szervezett látogatásra a Vinum Lódi Borospincébe. Este 22 órakor a Kultúrotthon előtt lesz a tűzijáték. A Pán Péter Óvodában 10 órától gyermekprogramok várják a legkisebbeket. A nyári színpadnál 9 órakor kezdődik a marhapaprikás-főző verseny, erre csütörtökig lehet jelentkezni. Bővebb információk a 063422525-ös telefonszámon. 10 óra és dél, valamint 15 és 17 óra között zöldség- és gyümölcsszobrász-bemutatót tart Rácz Túrkevei Lajos, magyarországi mesterszakács. Itt kerül sor 11 órakor a meggy- és falunapok hivatalos megnyitójára is. A rendezvényt Bojtos Béla tanácselnök nyitja meg. 14 óra 30 perckor kezdődik a marhapaprikás-főző verseny,  15 óra 30 perckor pedig a Višnjica se rodila elnevezésű rajzpályázat eredményhirdetése. 18 órától kétnyelvű művelődési műsor következik, amelyen fellépnek a Feketics Művelődési Egyesület, a Princeza Ksenia M. E., a Dušan Car Silni Kultúrközpont, a Njegoš M. E. és az Izida Anya- és Gyermekvédelmi Társulat tagjai, valamint az iskolások és az óvodások, 21 órától pedig zenés utcabál kezdődik a színpad előtt. A tekepályán jubileumi programra kerül sor, a Jadran Tekeklub ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Az ünnepség 10 órakor kezdődik. A színházterem előcsarnokában Az én falum és a meggy elnevezésű képzőművészeti és fogalmazáspályázatra beérkezett alkotásokat lehet megtekinteni 9-től 21 óráig, a labdarúgópályán pedig 11 órától Feketicsi meggy elnevezéssel focitorna kezdődik a Jadran labdarúgóklub szervezésében.

Vasárnap 9 órától falunapi kézilabdatornára kerül sor a Sportcsarnokban, 9 óra 30 perckor pedig tanévzáró istentisztelet kezdődik a református templomban. Este 19 órakor a Soma Színtársulat fogja előadni a Hyppolit, a lakáj című vígjátékot a színházteremben.

A rendezvénysorozat főszervezői a bácsfeketehegyi helyi közösség, a Feketics Művelődési Egyesület és a Zöld Dombok civil szervezet. A szervezésben részt vesz a Gazdakör, a Hestia Nők Egyesülete, a Nikola Đurković Általános Iskola, a Vállalkozók Egyesülete, a Jadran tekeklub, a Jadran labdarúgóklub, a Pán Péter Gyermekintézmény bácsfeketehegyi óvodája, az Izida Anya- és Gyermekvédelmi Társulat és a Dušan Car Silni Kultúrközpont.