2024. március 29., péntek

Orbán: Soros hálózata maffiaszerű

Orbán Viktor miniszterelnök szerint az egyetlen maffiaszerűen működő hálózat Magyarországon Soros Györgyé. A kormányfő Soros csütörtöki kijelentésére reagált, amelyben az üzletember maffiaállamnak nevezte az Orbán-kormány vezette Magyarországot.

Orbán Viktor a Kossuth rádió stúdiójában (Fotó: MTI)

Orbán Viktor a Kossuth rádió stúdiójában (Fotó: MTI)

A miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában úgy fogalmazott: egyetlen olyan fontos és jelentős eleme van a magyar közéletnek, amely nem átlátható, ez pedig „a Soros-féle maffiaszerű hálózat” és annak – civilnek nem nevezhető – „ügynökszerű szervezetei”, amelyek Soros György céljainak érvényesítéséért dolgoznak.

A miniszterelnök ezért is ragaszkodik ahhoz, hogy a parlament döntsön ezeknek a szervezeteknek az átláthatóvá tételéről, a magyaroknak ugyanis joguk van tudni, kik mit és miért képviselnek.

Mint mondta, Soros György magyarországi támogatói is végre akarják hajtani a „pénzügyi spekuláns” programját, a migránsok beengedését. Orbán Viktor ide sorolta a teljes baloldalt, külön megemlítve Botka László szegedi polgármestert, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét, aki bejelentette, hogy le fogja bontani a határkerítést, és „ez pontosan az, amit Soros György is szeretne”.

A miniszterelnök hozzátette ugyanakkor: Magyarország ma akadályt jelent Soros György tervének végrehajtásához, aki azért nem tud évi egymillió migránst hozni Európába, mert a határokat megvédő magyar kormány „nem engedi”.

A magyar származású amerikai üzletember minapi – maffiaállamot emlegető – brüsszeli szavait Orbán Viktor sértőnek nevezte, hadüzenetként értékelte. Soros György ugyanis „ha törik, ha szakad” érvényt akar szerezni az elgondolásainak – mondta.