2024. április 24., szerda

Autóverseny a Mišelukon

Ma délben látványos versenyautó-szemlét tartanak a Szabadság téren

A hétvégén szervezik meg itt az Újvidék Nagydíja elnevezésű bajnokságot, ezzel kapcsolatban tegnap a városházán a szervezők, azaz az Auto-moto Karting Sprtklub 021 tagjai elmondták a tudnivalókat. Ognjen Cvjetićanin önkormányzati sportügyi kérdésekkel foglalkozó tanácstag örül annak, hogy az esemény kapcsán sok, autósportot kedvelő vendég érkezik majd városunkba a hétvégén, és hogy az immár három évtizedes hagyománynak köszönhetően az újvidéki autósport-rendezvények továbbra is közkedveltek. Az önkormányzat maradéktalanul támogatja az esemény megszervezését, különös jelentőséggel bíró, Újvidék védjegyének számító rendezvényként tekintenek rá. Arra törekednek majd, hogy az elkövetkező években a verseny valódi nemzetközi eseménnyé váljon. A belépőjegyek az idén 300 dinárba kerülnek, a helyszínen lehet megvásárolni őket, a bevétel egy részét emberbaráti célokra fordítják.

A verseny vasárnap, június 4-én délben kezdődik a mišeluki körpályán, Szerbiából, Macedóniából és Boszniából is érkeznek versenyzők. Előző nap, tehát szombaton 11.45-kor kvalifikációs futamot szerveznek ugyanitt, ez miatt a Szabadság hidat 10 és 16 óra között lezárják a gépjárműforgalom előtt. Vasárnap is ugyanebben az időszakban lesz forgalomkorlátozás itt.

A verseny kapcsán a Közlekedésbiztonsági Ügynökség szervezésében tematikus, ismeretterjesztő akciót szerveznek a Szabadság téren: ma délben itt tucatnyi versenyautó kiállítására kerül majd sor, sok érdekes dolgot megtudhatnak az autós sportok kedvelői.