2024. április 19., péntek
RÖPLABDA

Újvidéken fogadták a férfiválogatottat

Szerbia röplabda-válogatottja és a tartományi tisztségviselők

Szerbia röplabda-válogatottja és a tartományi tisztségviselők

Újvidéken kezdi meg a tavaly megszerzett világligacímének védését a szerb férfiröplabda-válogatott. A csapatot a tartományi kormány épületében fogadta Igor Mirović tartományi elnök és Vladimir Batez egykori olimpiai bajnok röplabdázó, tartományi ifjúsági és sporttitkár. Mirović köszöntőjében rámutatott, a röplabda az ország egyik legsikeresebb sportágává nőtte ki magát az utóbbi évtizedekben. Az elnök azt is kifejezte, a kormány minden, a sportágat érintő fejlesztésre nyitott lesz, majd kiemelte, Újvidék kiváló helyszíne lesz a mérkőzéseknek, amelyekhez sok szerencsét kívánt.

Zoran Gajić, az országos röplabdaszövetség elnöke elmondta, remek hangulatot várnak a SPENS csarnokban, majd a játékosokkal közösen ünnepélyesen átadott Mirovićnak egy, a csapattagok által aláírt labdát, egy szimbolikus, valamint egy Mirović feliratú, 1-es számú válogatottmezt.

A csapat ma 19 órától a SPENS csarnokban az Egyesült Államok legjobbjai ellen kezdi meg a csoportküzdelmeket, holnap és vasárnap pedig Belgium, illetve Kanada ellen lépnek a parkettre Nikola Grbić edző tanítványai.