2024. április 25., csütörtök
TARTOMÁNYI TÁMOGATÁS

Milliók a zombori televízióknak

Több mint két és fél millió dinárt nyertek a zombori médiumok a tartományi média-pályázaton.

A támogatott projektumok érdekes tartalmakat ígérnek az elektronikus és nyomtatott sajtóban, valamint az interneten. A K-54, illetve a Sreće televízió egy-egy millió dináros támogatáshoz jutott. A K-54 a Három elem (levegő, föld, víz) elnevezésű projektumával nyert, a TV Sreće pedig az Egy fedél alatt című sorozatára kapott pénzeszközöket. A Somborske novine hetilap környezetvédelmi témákkal kíván foglalkozni, Együtt élni a természettel sorozatában, amire 250 ezer dinárt ítélt meg a tartomány.

Az őrszállási Vladimir Nazor Horvát Művelődési Egyesület a Horvátok hangja elnevezésű, heti egyórás rádióműsorral pályázott, amire 150 ezer dináros támogatást kapott, és ugyanennyi jutott a Fortuna rádiónak is, amely a munkanélküliek elhelyezkedését segítő műsorokat szeretne készíteni. A Soinfo ügynökség (ami nem azonos a Soinfo.org portállal), 100 ezer dinárhoz jutott a tartományi pályázaton a Romák hangja című projektumára.

Érdemes megemlíteni, hogy a BB Média vállalat, amely korábban éveken át BB Rádió néven kalózrádiót működtetett, 750 ezer dinárt kapott a tartományi költségvetésből a Történelmi olvasókönyv című projektumára.

Zomborban a Zombori Rádió és a Dunatáj hetilap megszűnése óta, két éve nincs magyar nyelvű tömegtájékoztatás, így magyar nyelvű tartalmakra senki sem pályázott.

Még a Somborske novine sem, amelynek elvileg van egy magyar oldala, a Magyar mozaik, amely olykor megcsonkított terjedelemben jelenik meg.