2024. április 25., csütörtök

Művészek összefogása

A Szabadegyetem amfiteátrumában kiállítás nyílt Boros György megsegítésére

Szerdán este Művészek a művésznek címmel a Szabadegyetem Amfiteátrumában Boros György gyógykezelésére százharminc művész eladással egybekötött kiállítására került sor. A tárlat megnyitóján Đuro Maravić, Mile Tasić és Kerekes Sándor megköszönték a szerbiai, magyarországi és romániai művészek Boros György műtéti beavatkozásához szükséges pénz összegyűjtése érdekében adományozott műalkotásait, amelyeket szerda estétől a helyszínen megvásárolhatott a közönség. Az érdekeltek még pénteken és szombaton reggel tíztől este hatig megvásárolhatják a fennmaradt műveket, majd a jövő héttől ezt a Népkör Magyar Művelődési Központban tehetik meg.

Kerekes Sándor, Boros György, Mile Tasić és Đuro Maravić (Fotó: Paszterkó Erika)

Kerekes Sándor, Boros György, Mile Tasić és Đuro Maravić (Fotó: Paszterkó Erika)

– Szép emlék, értékes ajándék ballagásra, esküvőre, születésnapra egy műalkotás, amit most a művészek jóvoltából, hogy segítsenek Boros Györgynek, a piaci értéknek a töredékéért vásárolhatnak meg az érdeklődők. A közelmúltban a Népkörben Boros önálló kiállításán szinte az összes alkotás gazdára talált, kívánom, hogy ezek a művek is hasonló sorsra jussanak – mondta Mile Tasić a megnyitón.

A szabadkai festő és nyugalmazott tanár június 13-án egy költséges szívműtéten esik át. A képzőművészek mellett a Kosztolányi Dezső Színház is jótékonysági akciót szervez Boros György megsegítésére, a FIVE FOR TWO című előadás jegybevételének felajánlásával a színház szeretné segíteni a művész gyógyulását. Az előadás időpontja: június 8., 19:30.