2024. március 29., péntek

Koszovói drogdílereket fogtak el autós üldözés után Budapesten

Huszonöt kilogrammnyi kábítószergyanús anyagot foglaltak le a rendőrök egy autós üldözés után két koszovóitól szerda este a fővárosban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a rendőrség honlapján.

A tájékoztatás szerint a rendőrök szerda este negyed hétkor akarták megállítani a VIII. kerületi Orczy úton a koszovóiak autóját, ám azok továbbhajtottak. A rendőrök üldözni kezdték a járművet, amely végül a VIII. kerületben, a Dugonics utca és az Illés utca kereszteződésben egy oszlopnak ütközött.

A gépkocsi utasát, egy 32 éves koszovói állampolgárt a rendőrök a helyszínen elfogták, az autót vezető 36 éves, szintén koszovói férfi a baleset után elmenekült a helyszínről. A sofőrt nem sokkal este nyolc óra előtt, egy szintén VIII. kerületi benzinkútnál fogták el.

Menekülés közben a koszovói férfi egy csomagot dobott el, amelyben a nyomozók csaknem 2 kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak. A sofőr IX. kerületi lakásában tartott házkutatás során bőröndökbe rejtve további 23 kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak.

A két külföldit a rendőrök előállították és a BRFK nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki őket kábítószer-kereskedelem bűntett miatt. Ezt követően őrizetbe vették a gyanúsítottakat és előterjesztést tesznek az előzetes letartóztatásukra - közölte a főkapitányság.