2024. április 19., péntek

Ifjúsági Sportjátékok Újvidéken

A rendezvény megnyitóünnepségét a József Attila Általános Iskolában tartották meg, jelen volt többek között Ognjen Cvjetićanin, a városi tanács sport- és ifjúsági ügyekkel megbízott képviselője is.

Az Ifjúsági Sportjátékokat az újvidéki Iskolai Sportszövetség szervezi, a tervek szerint több iskolában folynak majd a versenyek. A József Attila Általános Iskolában a két tűz között nevű játékban mérettetik meg magukat a diákok, a Đorđe Natošević Általános Iskolában 3 a 3 ellen kosárlabda-mérkőzésekre kerül sor, az Ivo Lola Ribar Általános Iskolában sakkoznak a gyerekek, a Strandon röplabdáznak, a Bolesnikov labdarúgópályákon pedig fociznak.

– Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Újvidék lehet az Ifjúsági Sportjátékok házigazdája. Több szerbiai város után most Újvidéken is összegyűltek a diákok és bemutatják sporttehetségüket. A szervezett sportversenyeken több szempontból is nagyon fontos a részvétel. A sportszellemiség erősítése mellett a sportolás közben a gyerekek megtanulják, hogy mit jelent a fair play, valódi értékeket sajátítanak el. Szerbiában és a régióban az a legfontosabb, hogy a fiataloknak lehetővé teszik ingyenesen a sportjátékokon való részvételt. Természetesen, a győztes csapatok és egyének örülnek majd a legjobban a játékok végén. Ők lesznek azok, aki részt vehetnek a Splitben megrendezendő Ifjúsági Sportjátékok zárótornáján abban az esetben, ha az országos döntőben is sikeresek lesznek. Az utazás és a zárótornán való részvétel csak további motivációt adhat a versenyzőknek – mondta Cvjetićanin, majd hangsúlyozta: reméli, hogy a sportrendezvényen a fiatalok összebarátkoznak, és baráti kapcsolatok alakulnak ki a régión belül is.

Andrija Gerić röplabdázó sok sikert kívánt a versenyző gyerekeknek, és reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy új barátságok születnek majd a rendezvényen. Az újvidéki játékok győztesei bejutnak az állami döntőbe, amelyet Belgrádban tartanak meg júliusban, a fővárosi verseny legsikeresebb versenyzői augusztusban utazhatnak Splitbe – ott rendezik meg az Ifjúsági Sportjátékok döntőjét, ahova Horvátországból és Bosznia-Hercegovinából is érkeznek majd fiatalok.