2024. április 18., csütörtök

Gazdasági vásár a turizmus jegyében

A háromnapos vásár szombatig várja a látogatókat

Ma nyitja meg a kapuit a 11. Nemzetközi és Regionális Gazdasági Vásár, mely az előző évhez képest tovább gazdagodik. Újhelyi Ákos, a város gazdasági ügyekkel megbízott tanácsosa lapunknak elmondta, a gazdasági vásár mindig valamilyen téma köré épül fel, így tavaly az élelmiszeripar, tavalyelőtt az energiahatékonyság, az idén pedig a turizmus témájához kapcsolódik, s természetesen munkahelyteremtő jellege is van.

Az idén a tavalyinál is több kiállító vesz részt a gazdasági vásáron (Fotó: Gergely Árpád)

Az idén a tavalyinál is több kiállító vesz részt a gazdasági vásáron (Fotó: Gergely Árpád)

– Az idei vásárral kapcsolatban három célt fogalmaztunk meg, így hogy a kiállítók minél inkább megismerjék egymást, egyfajta kapcsolati tőkét alakítsanak ki, és hogy tapasztalatot és gyakorlati tudást cseréljenek egymás között. Másodikként az esetleges beruházóknak egy olyan turisztikai befektetési lehetőséget szeretnénk felajánlani, amely Palicson vagy Szabadkán valósulhatna meg, harmadikként pedig a vásárra látogatók számára egy színes, sokrétű turisztikai csomagot mutatunk be, amely által megismerhetik Szabadka és Palics eseményeit, látványosságait, idegenforgalmi tartalmait – mondta a tanácsos, hozzátéve, a kiállítókat ezúttal a turizmushoz kapcsolódó szakmai előadások várják, és városnézést is szerveznek számukra.

Újhelyi Ákos (Fotó: Gergely Árpád)

Újhelyi Ákos (Fotó: Gergely Árpád)

A 11. Nemzetközi és Regionális Gazdasági Vásárnak ezúttal is a Sportcsarnok ad otthont, mely június 1-je és 3-a között várja az érdeklődőket este hét óráig. Az idei évben mintegy tíz százalékkal több kiállító vesz részt a vásáron, mint tavaly, azaz megközelítőleg mintegy kétszáz kiállító mutatkozik be nagyjából negyven standon, illetve további kiállítók lesznek a Sportcsarnok előtti részen. A vásáron a hazaiak mellett Svédország, Magyarország, Horvátország, Montenegró, a boszniai Szerb Köztársaság, Románia és Kína vállalkozásai, egyesületei mutatkoznak be a közönségnek. Mint a tanácsos kiemelte, a vásárra az idei évben is ingyenes a belépő, és ezúttal is lesz nyereményjáték.

A gazdasági vásár a Szabadkai önkormányzat, a Szabadkai Piacok Közvállalat és a Regionális Gazdasági Kamara szervezésében valósul meg, a hivatalos megnyitóra pedig ma 11 órakor kerül sor.