2024. április 18., csütörtök

Először mutatkozik be Vajdaságban a sepsiszentgyörgyi M Studió színház

Először mutatkozik be Vajdaságban a sepsiszentgyörgyi M Studió mozgásszínház, amely két előadást visz színre Szabadkán - közölte szerdán az erdélyi teátrum.

A társulat Fehér Ferenc által színpadra állított két előadását, a Kampf és A Jó, a Rossz és a K**va anyád című produkciókat mutatja be a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban június 5-én és 6-án este fél nyolctól.

A Kampf a kortárs tánc nyelvén, játékos formában jeleníti meg az emberek hétköznapi vívódásait, valamint a hatalmi játszmákkal szembeni kiszolgáltatottságát. A 2013-ban készült produkció Fehér Ferenc első rendezése volt a társulatnál.

A bemutató óta számos romániai és magyarországi fesztiválon játszották, az előadást 2014-ben a bukaresti Független Színházak Országos Fesztiválján a legjobb táncszínházi előadás díjával, 2015-ben a sepsiszentgyörgyi Atelier Színházi Fesztiválon a legjobb koreográfia díjával tüntették ki.

A Jó, a Rossz és a K**va anyád című produkcióban a rendező a western műfajával kísérletezik, a produkciót műfajilag "színes, blablául beszélő, magyar táncszínházi westernként" határozta meg. Az előadás címe eszébe juttatja a nézőnek a mára már ikonikussá vált A Jó, a Rossz és a Csúf című olasz-spanyol westernt, de az M Studio előadásában az eredeti történetből mindössze a cím és a hangulat szolgál alapul.

A szabadkai vendégjátékok az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósulnak meg.