2024. április 25., csütörtök

Talán bővülhet a középiskolai hálózat

Az oktatási minisztériumban jártak a nemzeti tanácsok képviselői – A jóvá nem hagyott magyar tannyelvű középiskolai szakokról is tárgyaltak

Ma, szerdán találkoztak az oktatási minisztérium képviselői és a nemzeti tanácsok koordinációjának képviselői, hogy a magyar, a szlovák, a horvát, a bosnyák, a roma és a bunyevác nemzeti tanácsok képviselői ismertethessék az adott nemzeti közösséget érintő problémákat a minisztérium részéről jelen levő Mladen Šarčević oktatási miniszterrel, Vicsek Annamária államtitkárral, Aleksandar Pajićtyal, az oktatási miniszter segédjével.

A Magyar Nemzeti Tanács képviseletében Jerasz Anikó, az MNT VB elnöke a nem engedélyezett középiskolai szakok ügyében szólalt fel. Mint ahogy arról már beszámoltunk, az oktatási minisztérium 13 iskola esetében nem vette figyelembe teljes egészében az intézmények iratkozási tervét. Ahogy Jerasz Anikótól a gyűlés után megtudtuk, ő bemutatta az érintett középiskolákat, elmondta, hogy nagy múltú, a magyar nemzeti tanács számára fontos intézményekről van szó, és ismertette, hogy miért is lenne fontos, hogy az adott szakok visszakerüljenek a középiskolai hálózatba.

– A miniszter ígéretét tette, hogy részletesen áttanulmányozza munkatársaival az általunk átadott dokumentációt, ebben szerepel, hogy mely szakokról van szó, és elmondta, hogy a lehetőségeikhez mérten fognak dönteni a hálózat bővítéséről. Hogy ez mikor történik meg, arról még egyelőre nincs információ – hallottuk Jerasz Anikótól.