2024. április 19., péntek

A tartomány támogatja az idegenforgalmi projektumokat

A karlócai magisztrátus épületében tegnap nyitották meg azt az országos jelentőségű projektumot, melynek célja a turisztikai központok versenyképességének növelése az alkalmazottak képzése révén. A Turisztikai Kutatások és Stúdiumok Központjának projektumát mostantól decemberig valósítják meg Vajdaság AT kormánya, a Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Telekommunikációs Minisztérium, a német GIZ Műszaki-Együttműködési Szervezet, a köztársasági és a vajdasági idegenforgalmi szervezet, a belgrádi Közgazdaságtudományi Kar, valamint a szálloda- és étterem-tulajdonosok országos egyesületének támogatásával.

Igor Mirović tartományi kormányfő elmondta: helyeselne egy olyan kezdeményezést, hogy alakuljon külön idegenforgalmi minisztérium.

– A turizmus egyre jelentősebb gazdasági ágazatunk, fejlesztéséért közösen kell munkálkodnunk, más, fejlettebb országok tapasztalatait is fel kell használnunk, ebben pedig nagy segítségünkre lesz a GIZ. Több pénzt kell befektetnünk az ágazatba, és meg kell alakítanunk a tartományi turisztikai titkárságot is. Népszerűsítenünk kell magunkat a világban, de ösztönöznünk kell a hazai turistákat is – mondta Mirović Karlócán.