2024. április 20., szombat

Életmódváltó napot tartottak

A hétvégén a zentai Tiszapart–Alvég helyi közösségben rendezték meg a nyolcadik életmód-konferenciát, amelynek résztvevői arra kaphattak választ, hogy miképpen lehet az életmódunkon változtatni.

Zenta (Gergely József felvétele)

Zenta (Gergely József felvétele)

Sándor Terézia, a rendezvényt szervező Éld az életed! Egyesület vezetője szerint az összejövetellel az életmódváltás fontosságára szándékozták felhívni az érdeklődők figyelmét, az előadások és a műhelymunkák révén pedig ehhez igyekeztek segítséget nyújtani. Nem elég ugyanis eldönteni magunkban az életmódváltást, hanem össze kell hangolni a tudatos táplálkozást a szemléletváltásunkkal és a rendszeres mozgással.

– Mindenféle váltás nehéz, s megszenvedjük, de érdemes megtenni az ehhez szükséges lépéseket, mert megvan az eredménye – jegyezte meg az egyesület elnöke, s hozzáfűzte: nem kell megvárni, hogy betegek legyünk, hanem meg kell előzni a bajokat, ez az életmódváltással megoldható.

A konferencián Berta Berényi Tímea dietetikus, dr. Linka Beáta okleveles biológus és természetgyógyász, Heinrich Olga pszichológus és Antal Márta sportszakpszichológus előadásait hallgathatták meg a tartományunk minden részéről érkezett résztvevők, majd huszonöt segítő közreműködésével különböző foglalkozásokon vehettek részt. Olyan terápiás kezelésekkel is megismerkedhettek, mint a masszázs, a csontkovácsolás, a köpölyözés stb., valamint zenés tornagyakorlatokat szerveztek.

A zentai civil szervezet életmód-konferenciái évről évre egyre népszerűbbek a zentaiak és a környékbeliek körében, az idei rendezvényre is mintegy százan voltak kíváncsiak.

A tavasz folyamán megnyílt az egyesület életmódváltó klubja is, amelynek tagjai a Népi Technika nagytermében találkoznak hetente-kéthetente, a tagság számára szakemberek igyekeznek segíteni az életvitelváltásban.