2024. április 24., szerda

Művészek a művésznek

Eladással egybekötött kiállítás nyílik Boros György megsegítésére

Mile Tasić, Đuro Maravić és Kerekes Sándor kezdeményezésére összefogtak a képzőművészek, hogy munkáik felajánlásával járuljanak hozzá Boros György műtétjének anyagi fedezéséhez. Az eladással egybekötött kiállítás május 31-én, szerdán 18 órakor nyílik a Szabadegyetem galériájában.

Kerekes Sándor (Fotó: Gergely Árpád)

Kerekes Sándor (Fotó: Gergely Árpád)

A kiállításon való részvételt eddig mintegy kilencven alkotó igazolta vissza, legtöbbjük már le is adta alkotásait a Népkör Magyar Művelődési Központban. Aki még szeretne művészi alkotásával hozzájárulni a Boros György gyógykezelését segítő humanitárius kiállításhoz, alkotását keddig, azaz május 30-áig adhatja le a Népkörben, hogy legyen idő előkészíteni a szerdán megnyíló kiállítást.

A Művészek a művésznek elnevezésű kiállítás kapcsán Kerekes Sándorral beszélgettünk.

– A művészember humánusnak születik, mert amint megfestette képét, az már attól kezdve nem az övé, a kép útja, jövője onnantól kezdve kifürkészhetetlen, ismeretlen. Egész Vajdaság területéről érkeznek munkák: Topolyáról, Zomborból, Zentáról, sőt Gyurkának az egykori tanítványaitól, a jelenleg Szegeden tanuló egyetemistáktól és barátoktól is érkeztek munkák, továbbá a Topolyai Művésztelep és mások is hozzájárulnak a humanitárius akcióhoz. A művészek képeiket kedvezményesebb áron kínálták fel, mint amennyiért azok a galériákban megvásárolhatók. A kiállításon megvásárolt képek azonnal elvihetők. A kiállítás csütörtökön, pénteken és szombaton délelőtt tíztől is megtekinthető, és akkor is megvásárolhatók lesznek a még megmaradt képek – mondta Kerekes Sándor.