2024. április 25., csütörtök

A Lóci Játszik nyerte a tehetségmutatót

A Lóci Játszik nyerte a Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató versenyt szombaton este a budapesti Akvárium Klubban. A VOLT Produkció és a Petőfi Rádió szervezésében zajlott rendezvény fináléjában három előadó mérte össze produkcióját, a végeredményről a közönség szavazatai döntöttek. A döntő másik két résztvevője a Jónás Vera Experiment és a Mörk volt. Mindhárom előadó húszperces blokkot adott elő élőben. A közönség SMS-ben, Instagramon, illetve a nagyszinpad.com-on szavazhatott.

A Lóci játszik együttes nyerte a tehetségkutatót (Fotó: MTI)

A Lóci játszik együttes nyerte a tehetségkutatót (Fotó: MTI)

A Nagy-Szín-Pad! győztese meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál, a Strand Fesztivál, a MOL Nagyon Balaton, a Campus Fesztivál, valamint az Akvárium Klub nagyszínpadára, lehetősége nyílik egy videoklip elkészítésére, felléphet a Petőfi Zenei Díj showműsorában, valamint a Budapest Parkban.

A döntő résztvevői közül a díjak felajánlói a Mörk zenekart választották ki, az MTVA jóvoltából ez a produkció képviselheti Magyarországot a 2018-as groningeni Eurosonic Festivalon. Mindhárom döntős előzenekarként léphet fel a Budapest Park és az Akvárium Klub egy-egy kiemelten fontos eseményén, emellett a győztes a siófoki Plázs nyitókoncertjén is.

A győztes Lóci Játszik története három éve kezdődött, amikor Csorba Lóci névadó frontember, a VAN című mozi filmzenéjével megalapozta a közönség és a szakma figyelmét, ezt követte a Ki Mit Tube és a Cseh Tamás Program elismerése. Tavaly megnyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíját, idén kiadták második albumukat és Fonogram-díjat nyertek Az év felfedezettje kategóriában.

A Lóci Játszikban Csorba Lóci (basszusgitár, ének), Dobozy Ágoston (zongora), Fülöp Bence (gitár), Fábián Tibor (dob), Seress Bence (szaxofon), Rácz Dániel (trombita) szerepel. A zenekar a döntőben öt számot adott elő: az Annak jobb; a Kár, hogy elhagytál; az Ó nincs, a Napölel; valamint a Nem táncolsz jobban, mint én című dalt.

Nyitókép: A Lóci játszik együttes nyerte a tehetségkutatót (Fotó: MTI)