Álomutazás luxuskivitelben

Horváth Zsuzsanna

2017. május 30., 16:23 >> 2017. május 30., 17:10

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

Eddigi életem során még egyszer sem nyertem semmit. Itt a nagyobb nyereményekre gondolok, amikor egy halom borítékból húzzák ki, vagy a számítógép sorsolja ki a szerencsés nyertest. Kisebbeket, például mozijegyet, cédét, pizzát, kétszemélyes vacsorát, ruhaneműt, csészét volt alkalmam nyerni a kilencvenes években a kedvenc rádióműsoromban – azóta sajnos megszűnt az az adó –, gyakran én voltam a leggyorsabb betelefonáló, így többször jártam szerencsével.

(Illusztráció)

Persze ahhoz, hogy az ember valami komolyabbat nyerjen, játszani is kellene, például lottózni, vagy részt venni olyan típusú nyereményjátékokon, ahol pénz, utazás, autó vagy lakás a főnyeremény. Ezért is gyűjtöttem rendületlenül az év elején a számlákat, és néhány borítékkal be is küldtem, de az édeskevés volt ahhoz képest, hogy egyesek százával adták le a kopertákat. Természetesen nem a mennyiség számít, mert ha az embernek szerencséje van, akkor eggyel is nyerhet, de sokan úgy gondolják, és valószínűleg így is van, hogy nagyobb eséllyel húzzák ki pont az övékét, ha többel játszanak. Akkor úgy éreztem, az egyik lakás rám vár, de most már tudjuk, meg én is tudomásul vettem, hogy az előérzetem csalt, ez egyáltalán nem így volt megírva a csillagokban.

Múlt csütörtökön ismét hatalmába kerített ez az érzés, amikor elmentünk az egyik újvidéki bevásárlóközpontba, és megláttam a hatalmas nyereményjáték-reklámot, amelyen a Maldív-szigetekre szóló álomutazás volt a főnyeremény. Ehhez csak minimum ezer dinárért kellett vásárolni a csilivili üzletek valamelyikében, és névvel, lakcímmel, telefonszámmal és e-mail-címmel kitölteni egy szelvényt, majd azt bedobni az üvegdobozba. Azt mondtam a páromnak, a nyeremény garantált, hiszen egyedül én hajtottam félbe a szelvényt, meg épp kifogtuk az utolsó napot, és másnap, a sorsolás napján lesz a nagybátyám születésnapja, tehát ezek a jelek csak arra utalnak, hogy az exkluzív nyaralásra mi fogunk elmenni.

Most itt töredelmesen bevallom, annak ellenére, hogy egy nagyon aranyos, laza, vicces tanárnőm volt, a földrajzot sohasem szerettem, egyébként maga a tájékozódás is gyenge pontom, még szülővárosom utcáin sem tudok eligazodni, hát még a világtérképen – még úgy sem, hogy egyes részek különböző színekkel vannak befestve. Azt sejtettem, hogy a Maldív-szigeteket valahol az Indiai-óceánban kell keresni, és amint hazaértünk, meg is néztem az interneten, és rémülten állapítottam meg, hogy oda legalább tízórás a repülőút! És még valami eszembe jutott: az szép és jó, hogy elméletileg a jegy, a szállás és a teljes ellátás ingyenes (azért elméletileg, mert már volt rá példa, hogy a turisták a nyaralóhelyre érkezvén szereztek róla tudomást, hogy bizony alaposan átverték őket), de zsebpénz nélkül csak nem indulhat el az ember egy ilyen útra! E gondolatomat alátámasztotta az is, amit az egyik utazási iroda honlapján olvastam, miszerint a Maldív-szigetekre minimum 30 dollárral a zsebünkben léphetünk be, ezt naponta és fejenként kell értelmezni, ami hét napra, két személy részére 420 dollár.

Akkor már nem tartottam jó ötletnek ezt az egész nyereményjátékosdit, annak ellenére, hogy a virágos bikinim legalább öt éve arra vár, hogy felavassam, és azt fontolgattam, visszamegyek a tett helyszínére, és könyörögve kérem a portásbácsit, engedje meg, hogy kivegyem a szelvényemet abból a fránya dobozból!

Pénteken minden telefonhívásra összerezzentem. Tudom, hihetetlenül hangzik, de nagy kő esett le a szívemről, hogy nem én nyertem meg az álomutazást. Még akkor is, ha a kristálytiszta tengerhez és az azt szegélyező gyönyörű fehér homokú strandhoz valószínűleg most voltam életemben a legközelebb.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége