2024. április 24., szerda

Falunapi sport

Labdarúgás, teke, horgászat, sportlövészet és íjászat

Az elmúlt hétvégén kedvükre hódoltak kedvenc szabadidős tevékenységeiknek a bácskossuthfalviak, valamint a környező települések és községek sportolói.

Szombaton a helyi focisták mellett Pacsér és Topolya labdarúgói mérték össze erejüket, összesen 8 csapattal neveztek be a falunapi focitornára. A mérkőzések legügyesebbje a helyi Moravica Open Arns formáció lett. Ugyanebben az időben mintegy 40 veterán és tizenéves tekéző részvételével zajlott a moravicai Sloboda Tekeklub falunapi bajnoksága. A legeredményesebb felnőtt versenyző 606 fával a topolyai Antal Árpád lett, az ifjúsági kategóriában 500 fával Frank Szabolcs diadalmaskodott.

Horgászversenyt is tartottak a Csuka Sporthorgász-egyesület szervezésében. A reggeli kellemetlen időjárással fenyegető szél és a felhők több benevezett versenyzőt eltántorítottak, így végül 21-en jelentek meg a pumpaháznál megszervezett startnál. Három kategóriában hirdettek eredményt. A legtöbb halat a felnőttek mezőnyében Csányi Ferenc fogta ki, őt Nagy János követte, majd Fazekas Antal. A női kategóriában Gyantár Etelka kapott elismerést. A gyermekek között Bodó Kornél diadalmaskodott, majd Kollár Emil és Szabó Viktor volt a legeredményesebb kis horgász.

A bácskossuthfalvi Káliz Íjász- és Hagyományőrző Egyesület a valamikori bácskossuthfalvi téglagyár vadregényes terepén szervezte meg találkozóját, több község mintegy 90 képviselőjével. A versenyzők változatos nehézségű terepen bizonyíthatták be ügyességüket. A helyi általános iskola tanulói egyre fényesebb sikereket érnek el Nagy Tibor történelemtanár vezetésével, akitől megtudtuk, hogy a 25 benevezett helyi íjásza közül 17-en nyújtottak érmes teljesítményt.

A bácskossuthfalvi Fácán Vadászegyesület keretében tevékenykedő koronglövő-egyesület nagyszerű hangulatban zajlott falunapi találkozóján 44-en vettek részt, Topolya, Zenta, Kanizsa és Szabadka községből. A jubiláris, 20. vadászatimitációs találkozó egyéni legjobbja a topolyai Dudás József lett, lövéseivel őt követte a bácskossuthfalvi Méhes Béla, harmadikként a zentai Kalmár Béla végzett. A csapatversenyekben a pacséri vadászok végeztek az élen, majd a krivajai formáció és a Moravica 2. elnevezésű csapat következett. A helyiek versenyében, az úgynevezett hazai bajnokságon Méhes Béla diadalmaskodott, őt követte Papp László és Zajác Mihály. A rendezvényen összesen 320 nyúlkorongot és 1200 normál korongot lőttek ki, a versenyzők fáradalmait pedig őzpaprikásebéd enyhítette.