2024. március 29., péntek
TENISZ

A címvédők is esélyesek

Novak Đoković és Garbiñe Muguruza a címvédők a vasárnap rajtoló Roland Garroson, amelynek sorsolását ma tartják meg. Az idei eredmények alapján meglepetésnek számítana, ha éppen a szerb és a spanyol nyernének újra, mindketten azonban az esélyesek listáján szerepelnek. A férfiaknál talán még Rafael Nadalt, Andy Murray-t, Stan Wawrinkát és Alexander Zverevet lehetne serlegvárományosként említeni, a nőknél viszont Serena Williams és Marija Sarapova távollétében csaknem bárki nyerhetne. Ha csak két nevet kellene kiemelni, valószínűleg Simona Halepre és Karolína Plíškovára esne a választás, hisz korántsem lenne csoda, ha két hét múlva egyikük az első nagy serlegét vehetné át.

A férfitorna sorsolása külön izgalmakat rejt. Az első talány, hogy a nagy sikerekre már egy esztendeje váró Đoković és a kilencszeres bajnok Nadal összefuthatnak-e a döntő előtt, a másik pedig, hogy valakit a nagyok közül már a nyolcaddöntőben összesorsolnak-e Zverevvel, és kivel rangadóznak a 3. fordulóban a legjobb 16-ból kicsúszott Nick Kyrgios és a volt GS-győztes Juan Martín del Potro. Utóbbinak ugyan a szereplése kérdéses. Ami Đokovićot illeti, ő szívesen elkerülné valamennyit, és Nadallal is csak a zárómeccsen játszana. Kívánsága akár teljesülhetne is, hisz az utóbbi tornákon rendre Nadal, Kyrgios és Zverev ágán kapott helyet, és csoda, vagy gyöngébb játékainak köszönhető, hogy csak ritkán futott velük össze.

Az idei Roland Garroson Magyarországot egyéniben csak Babos Tímea, Szerbiát pedig Đoković, Viktor Troicki, ha sérülése miatt szerepelhet, Janko Tipsarević, Dušan Lajović és Jelena Janković képviseli. Hozzájuk még Aleksandra Krunić csatlakozhat, ha ma a selejtező döntőjében nyerni tud az ukrán Katarina Kozlova ellen. Nem jutott túl a selejtező 2. körén Filip Krajinović és Fucsovics Márton sem.

Miután Györe a német Oscar Otte ellen veszített a Roland Garros selejtezőjének 2. fordulójában, még három szerbiai teniszezőt német ellenfél győzött le. Párizsban Krajinović Daniel Masurtól, Genfben Janko Tipsarević Marcel-Cedric Stebétől, Simkentben pedig Danilo Petrović Yannick Hanfmanntól kapott ki.

A kis tornákon Miomir Kecmanović Antalyában argentint vert a negyeddöntőért, a magyar rangadót Balatonalmádiban Piros Zsombor nyerte Balázs Attila ellen, és negyeddöntős, a kínai Luanban pedig Jovana Jakšić jutott a nyolc legjobb közé.

PÁRIZS. – A férfitorna selejtezőjének 2. fordulójában: Napolitano–Fucsovics 6:1, 6:7, 7:6, Masur–Krajinović 6:4, 6:2. Nők, selejtező, 2. forduló: Krunić–Martincová 6:4, 6:3.

GENF. – A férfitorna 2. fordulójában: Stebe–Tipsarević 6:4, 0:1 – feladás, M. Zverev–Isner 6:4, 6:7, 6:3, Querrey–Škugor 6:2, 6:3, Wawrinka–Silva 5:2 – feladás.

LYON. – A férfitorna 2. fordulójában: Berdych–Csung 6:3, 7:5, Elias–Del Potro 7:6, 6:4, Simon–Edmund 3:6, 7:5, 6:4, Hacsanov–Thompson 6:2, 7:6, Tsonga–Berlocq 6:7, 6:2, 6:3.

STRASBOURG. – A női torna 2. fordulójában: Gavrilova–Kulicskova 6:3, 6:7, 6:4, Rogers–Vang 6:4, 6:4, Barty–Giorgi 6:3, 6:0, Garcia–Linette 6:3, 6:3.

NÜRNBERG. – A női torna 2. fordulójában: Putinceva–Wickmayer 6:4, 6:0, Witthöft–Görges 6:1, 7:5, Bertens–Beck 7:5, 6:2, Svedova–Maria 6:2, 6:4.

SIMKENT. – A challenger negyeddöntőjében: Hanfmann–Petrović 6:4, 6:4.

ANTALYA. – A futures 2. fordulójában: Kecmanović–Peña López 6:4, 6:4.

BALATONALMÁDI. – A futures 2. fordulójában: Piros–Nagy 6:3, 6:0.

LUAN. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Jakšić–Gai 0:6, 7:6, 7:6.