2024. április 20., szombat
VÍZILABDA – BAJNOKOK LIGÁJA

A Szolnok, vagy az Eger?

Biztos lesz magyar résztvevője a Budapesten zajló vízilabda Bajnokok Ligája döntőjének, hiszen az elődöntőbe jutásért az Eger szoros mérkőzésen, 6:4-re legyőzte a Bresciát, így ma a Szolnokkal csatázhat a fináléért (M4 Sport, 20.30). Az Eger ezzel a sikerrel klubtörténelmet írt, hiszen korábban sosem jutott még be a legjobb négy közé.

Nagyon nehéz volt fizikailag ez a meccs, de tudtam, hogy ez lesz, korábban is beszéltünk róla, hogy fizikailag úgy készülünk a hatos döntőre, hogy három meccset vívunk. Ez látszott is, a végén pont ezzel nyertünk, hogy mi bírtuk jobban. Annak ellenére, hogy a játékvezetői felfogás rátett erre még egy lapáttal, sok kontra volt, sokszor érthetetlen is volt a számomra, igaz, következetesek voltak legalább. Jól reagáltuk le ezeket a helyzeteket, alkalmazkodtunk” – mondta a mérkőzést követően Dabrowski Norbert, az Eger edzője.

Az első játéknap másik mérkőzésén a tavalyi finálé résztvevői találkoztak. A címvédő Jug már 7:2-re is vezetett, ám az Olympiakosz egyenlített. Ez azonban elvette az erejét, a horvát bajnok ismét elhúzott, és végül 11:8-ra nyert. A ma esti elődöntőben a fő esélyesnek számító Pro Reccóval mérkőzhet (M4 Sport, 19.00).

Bajnokok Ligája Final Six, az elődöntőbe jutásért: Olympiakosz–Jug 8:11, Eger–Brescia 6:4.